4 megdöbbentő húsvéti film, amit muszáj megnézned
Végre van egy kis időd letelepedni a tévé elé? Íme, négy filmremek, melyet húsvét alkalmával muszáj megnézned!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg a karácsonyi filmekből nincs hiány, addig a húsvéttal kapcsolatos alkotások száma elég alacsony. Persze akad néhány nagysikerű mű a filmtörténetben, amely kapcsolódik az ünnephez, azonban ezek nem konkrétan az ünneplésről szólnak - mint a karácsonyi családi vígjátékok -, hanem Jézus életét, illetve tanait mutatják be.

Mi most összegyűjtöttük neked a négy legmegdöbbentőbb húsvéti filmet, amelyek között nemcsak komor, a Biblián alapuló alkotásokat találsz meg, hanem meghökkentő humoros feldolgozásokat is. Ha úgy döntöttél, néhány órára kikapcsolnál, válogass filmcsokrunkból!

A passió

Sokak számára a húsvét egyenlő a nagy lakmározásokkal, a locsolókkal és a húsvéti nyuszival. Azonban a keresztényeknek ez a legfontosabb ünnepük, amikor is Jézus feltámadására emlékeznek.

A passió című film Názáreti Jézus életének utolsó tizenkét órájába enged bepillantást. A Mel Gibson által írt és rendezett alkotás a Júdás árulása utáni eseményeken keresztül vezet végig a történeten. Jézus Jeruzsálembe hurcolásától a farizeusok vádjain keresztül Heródes döntéséig, majd az ezt követő keresztre feszítésig mindent bemutat úgy, ahogy az a valóságban történhetett.

Jézus Krisztus szupersztár

Andrew Lloyd Webber és Tim Rice neve már önmagában garancia arra, hogy felejthetetlen szórakozásban lesz részed. A musical a maga sajátos stílusában - nem ragaszkodik hűségesen a Bibliában leírtakhoz - meséli el Jézus Krisztus életét, valamint utolsó napjait. A film a színpadi verzió mozivászonra vitt adaptációja, amelynek sikerében nem kis szerepet játszott a két Broadway-főszereplő, Ted Neeley és Carl Anderson.

A történet egy amatőr társulatról szól, akik a sivatag kellős közepén, az ősi romoknál szándékoznak bemutatni a mindenki által jól ismert történetet. Rajtuk keresztül elevenedik meg a cselekmény, teletűzdelve jobbnál jobb betétdalokkal, amelyre bizonyíték, hogy 1984-ben a filmet jelölték az Oscar-díj legjobb eredeti filmzene kategóriájában is.

Ben Hur

Ha húsvéti film, akkor Ben Hur. A tizenkét Oscar-jelölésből tizenegyet díjra váltott alkotás a mozi történetének egyik legnagyobb sikerprodukciója. A címszereplő Ben Hur - Charlton Heston - egy zsidó család fia, aki újra találkozik Messalával, gyerekkori barátjával. A viszontlátás öröme azonban nem tart sokáig, ugyanis a férfi a római légió parancsnoka, aki Róma dicsőségében és a birodalom hatalmában hisz, míg Ben Hur a zsidó emberek szabadságában.

Amikor Ben Hurt gyilkossággal vádolják, és Messala nem áll ki mellette, sőt, még a családját is bebörtönzi, a főszereplő bosszút esküszik. Néhány év elteltével útjaik újra keresztezik egymást egy kocsiverseny során, amelyben a férfi kis híján életét veszti. A Ben Hur nem Jézus életéről szól, hanem bemutatja az akkor zajló eseményeket, valamint azt, miként élhették meg az akkori emberek a Messiás felbukkanását.

Kölcsönözd ki!
Mind az négy filmet megtalálod a James Dean filmkölcsönző kínálatában, számos más újdonság és régebbi gyöngyszem társaságában. A filmkölcsönző mindennap 12 és 22 óra között várja a filmrajongókat a Király utca 77-es szám alatt.

Brian élete

Amennyiben kedveled az angol humort, húsvétkor tilos kihagynod a Brian élete című filmet. A szórakoztató alkotás a brit nevettetők, vagyis a Monty Pyton csapatával készült, hogy a keresztény ünnepen se maradj móka és kacagás nélkül. A történet Brian Cohen - Graham Chapman - történetét meséli el, aki ugyanazon a napon és ugyanabban a városban születik, mint Jézus, így a napkeleti bölcsek összetévesztik őt a Messiással.

A félreértések láncolata innentől beindul, Brian pedig a Róma elleni harc közepében találja magát. Persze nem magától kerül bele, hanem a szépséges Judith miatt, akinek mindenáron bizonyítani szeretne.

És ha mindez még nem lenne elég, Brian elszántsága annyira megtetszik a forradalmároknak, hogy bevonják soron következő tervükbe, amelyben Pilátus feleségének elrablása a cél. A filmben hangzik el a legendás dal, az Always look on the bright side is.

Ezt is szeretjük