3 húsvéti, szerelmet hozó tárgy
Mindenki szerelmes körülötted, és te is szeretnéd megtalálni az igazit? Hívd segítségül a húsvét szimbólumait, hogy rád találjon a szerelem!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A húsvét a megújulás, az újjászületés és nem utolsó sorban a tavasz ünnepe. Amikor minden zöldbe borul és felébred a természet hosszú, téli álmából, a legtöbb ember érzései is intenzívebbek lesznek, mindenki a szerelem keresésére indul.

A húsvéti forgatag rengeteg lehetőséget rejt magában a párkeresést illetően. A piros tojás például a bevonzza a szerelmet, a színes tulipánok a romantikáért felelősek, míg a húsvéti nyúl a családalapítás asszociációja. Használd őket te is, hogy a nagy Ő hamar megjelenjen az életedben.

Piros tojás

Nem múlhat el a húsvét hétfői locsolkodás hagyományos piros tojás nélkül, pedig évszázadokkal ezelőtt korántsem a locsolók örömére festették őket. Eredetileg Jézus feltámadását szimbolizálta a pirosra színezett tojás, aki úgy tört ki a sziklasírból, ahogyan a kiscsirke a tojáshéjból, a vörös árnyalata is az ő vérére utalt.

Csak jóval később vált szokássá, hogy a szerelmes lányok hímes tojással várják a locsolókat, ugyanis ezzel adták udvarlójuk tudtára, hogyan éreznek. Ez nem véletlen, hiszen a vörös a szerelmet és a szenvedélyt jelképezi, ráadásul a tojás maga az újjászületés, az újrakezdés szimbóluma. Ha még te is a szőke herceged keresed, akkor készíts néhány csodaszép piros tojást a siker érdekében. Ehhez segítséget nyújtunk, íme négy csodaszép festési módszer csupa természetes anyagból!

Színes tulipánok

A feng shui szerint a vágott virágok színei és elrendezése meghatározzák a csi áramlását, így a szerelmi életedet is. A lakásod délnyugati részére eső sarok, az úgynevezett szerelemsarok, ahol erősítheted a csidet. Az itt csokorba állított virágok – mindenképpen páros számú szál – bevonzzák a pozitív energiákat és szerelmet is hoznak.

A tulipán tavaszi virág, kehelyszerű formája fémelem-energiát hordoz. Ez egy összehúzó, begyűjtő energia, amelynek a párkapcsolatokban különösen nagy szerep jut. Bár a tulipánnak rengeteg fajtája van – sima és cirádákkal díszített is – az egyszínűek azok, amelyek igazán hatásosak.

A piros szirom a romantikus légkörért felelős, a rózsaszín az élvezetekért, míg a sárga az örök szerelmet jelképezi. Állíts egy tucattal a szerelemsarokba ezekből az árnyalatokból, ha azt szeretnéd, hogy a nagy Ő rád találjon.

Nyúlfigurák

Valószínűleg még ma is megmosolygod a mókás ellentétet, miszerint a nyúl hozza a húsvéti tojást. Valójában az ünnepi állat eredetileg gyöngytyúk volt, de a németek a gyöngytyúkot és a nyulat nagyon egyformán ejtették. Ez a tévedés lejegyzésre került sok helyen, így a tyúkból és a tyúktojásból, nyúl lett.

A húsvéti nyuszi a gyerekek nagy kedvence az ünnep alatt. A pihe-puha, bársonyos bundájú állat azon túl, hogy az ajándékot és a tojásokat hozza, a termékenység egyik szimbóluma is, hiszen az kis állat évente akár kilencszer is fial.

Nem meglepő tehát, hogy a bujaság jelképét sokszor Aphroditénak, a szerelem istennőjének, valamint Cupidónak is a kísérőjeként ábrázolják.

Ha nem csak egy egyszerű kapcsolatba bonyolódnál bele, de családot is tervezel, helyezz el néhány nyúl figurát – porcelánból, papírból, vagy ami neked tetszik – a lakásod fontosabb pontjain, és várj türelemmel.

Ezt is szeretjük