Ezt tedd meg húsvétkor a szerelemért
Jól bevált ősi babonák
A tavasz a szerelemesek évszaka. Ha még nem találtad meg az igazit, akkor vesd be trükkjeinket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tavasszal minden a megújulásról, a frissességről szól. Mintha a természet vére újból csörgedezni kezdene a téli álom után, nem véletlen, hogy ilyenkor az ember is új energiákkal töltődik fel - ezért szól ez az évszak egyértelműen a szerelemről.

Ha te is szeretnéd, hogy rád találjon a nagy Ő, akkor próbáld ki a következő ősi rituálékat húsvét környékén!

Szerelemhozó nyúl

A nyúl nem szimplán az ajándékhozó szerepét tölti be húsvét kapcsán, ennél jóval nagyobb jelentősége van, méghozzá a szerelemet illetően. A tapsifüles ugyanis a termékenység szimbóluma, nemcsak szexuális értelemben, hanem az új és a gyarapodás vonatkozásában is. Olyan női tulajdonságokat képvisel, mint a gondoskodás vagy az együttérzés, amelyek egy boldog párkapcsolathoz elengedhetetlenek.

A babona szerint a nyúlláb nemcsak a szellemektől véd, hanem szerencsét és új kapcsolatokat hoz az életedbe. Ezért érdemes a bal zsebedben nyúllábat tartani húsvét környékén, ilyenkor ugyanis még nagyobb esélyed van, hogy rád talál a szerelem. Ha ez a megoldás neked kissé meghökkentő, akkor egyszerűen csak helyezz két nyúlfigurát otthonod szerelemsarkába. Ez a feng shui szerint szintén hatásos lehet.

Barkaágak varázslata

Mivel a húsvét keresztény ünnep, a legtöbb szimbólumának valamilyen hitéleti vonatkozása van. A barkát például virágvasárnap megszentelték a templomban, hogy elűzze a rontást, ugyanakkor az egészség megőrzésében és a vihar távoltartásában is szerepet kapott. A barkának tehát mágikus erőt tulajdonítanak, sőt, a mai napig az egyik legismertebb tavaszi varázskellék.

Ha barkaágakat állítasz az otthonodba - kizárólag olyat, ami nincs felszentelve -, majd erre piros tojásokat akasztasz, azzal nemcsak a lakás díszíted fel, de a szerelmet is bevonzhatod az életedbe. A piros ugyanis a szerelem színe, míg a tojás - hasonlóan a nyúlhoz - a termékenység jelképe. A kettő együtt a néphit alapján csupa jóval kecsegtet.

Tisztulj meg!

A vízzel való mosakodás egyfajta testi-lelki megtisztulást jelképez, ezért különleges jelentőséggel bír a keresztények szerint. Minden bizonnyal ez lehet az oka annak, hogy a locsolkodás ennyire fontos része lett a húsvéti hagyományoknak. A víz a részünk, és mindenhol jelen van, többek között szerelemben is.

Habár a vidéki babona szerint a húsvét hajnali patakvízben való mosdás bír kifejezetten mágikus hatalommal, ennél kicsit egyszerűbb megoldást is választhatsz. Gyújts gyertyákat a fürdőszobában, és engedd tele a kádat vízzel. Csepegtess bele rózsaillatú olajat - ez ugyanis szerelemhozó aroma -, és relaxálj 20-30 percet. Ha lelkileg megújulsz, a szerelemet is könnyebben be tudod fogadni az életedbe.

Te hogyan próbálod a szerelmet az életedbe vonzani?

Ezt is szeretjük