8 dolog, ami elhozza a lángoló szerelmet

A húsvét szimbólumai erőteljes hatást gyakorolnak szerelmi életedre. Eláruljuk, hogyan segíthetnek megtalálni az igazit!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A húsvét a tavasz, a megújulás, az újjászületés és az újrakezdés ünnepe, szimbólumai pedig összefüggésbe hozhatók a szerelemmel is.

A tojás, a bárány és a nyúl felerősíthetik a pozitív energiákat, segíthetnek abban, hogy lezárd a múltat, és nyitni tudj az új felé, növelve ezáltal az esélyét annak, hogy végre belépjen az életedbe az igazi. Használd őket, és találd meg a szerelmet!

Valami új kezdete: a tojás

Ha nem látod a kapcsolatotok jövőjét, vagy a múlttól nem tudsz szabadulni, a tojás - akár főtt állapotában, akár hímes tojás formájában a dekoráció részeként - ne hiányozzon a húsvéti asztalról!
A tojás szoros összefüggésben áll a teremtéssel. Formája ovális, mint az életet jelentő esőcseppeké és a magvaké, nem beszélve arról, hogy a madarak és más állatok is tojásból kikelve jönnek a világra. A születés és az újrakezdés ősi szimbólumaként támogat mindenféle pozitív változást a szerelmi életedben.

Cupido kísérője: a nyúl

A szexualitás, mi több, a jó értelemben vett gátlástalanság jelképe. A görögök Aphroditéhoz, a szépség és a szerelem istennőjéhez rendelték, a római mitológiában pedig Cupidónak, a szerelem istenének a kísérője volt.

A nyúl szaporaságánál fogva emellett a termékenység szimbóluma is. Ha nemcsak társra vágysz, hanem idővel babát is szeretnél, tanácsos elhelyezned egy-két nyúlfigurát az otthonodban.

Légy nyitott az újra: a bárány

Elképzelhető, hogy az újabb lelki sebektől való félelem akadályoz egy új kapcsolat kialakításában. Ez esetben feltétlenül szerezz be egy vagy akár több bárányfigurát. A fegyvertelenség jelképeként a bárány ugyanis támogat abban, hogy képessé válj ismét megnyílni, illetve átadni magad valami újnak - mindez természetesen magában hordozza a sérülés lehetőségét is, hosszútávon azonban megkerülhetetlen.
A bárány legősibb jelentése a termékenységhez kötődik, így - hasonlóan a nyúlhoz - a gyermekáldást is támogatja.

Szakíts a múlttal: a barka

A barka a változás hírnöke. Segít megszabadulni mindentől, ami idejétmúlt, és már csak hátráltat a továbblépésben. Tanácsos néhány ágat egy vázában a szerelem területén tartanod, főként akkor, ha képtelen vagy lezárni az előző kapcsolatodat, elfelejteni a sérüléseket és ezáltal beengedni az új szerelmet az életedbe.

Akár tojásokkal is feldíszíthetsz néhány barkaágat, hiszen a szimbólumok így felerősíthetik egymás pozitív hatását.

Plusz három tipp, hogy megtaláld az igazit
  • A feng shui elveit is vedd figyelembe a szimbólumok elhelyezésekor, azaz jusson belőlük a szerelemsarokba is. Ez a lakás délnyugati, illetve a bejárathoz viszonyítva az otthonod jobb oldalának túlsó részére esik. Fontos, hogy minden tárgyból páros számút, azaz minimum kettőt helyezz el a szerelemsarokba, mivel a szóló figurák az egyedüllétet erősítik.
  • A szimbólumok között legyen fehér, rózsaszín vagy piros is. Ezek a színek kedveznek a szerelemnek.
  • A húsvétnak szinte nélkülözhetetlen kelléke a virág. Ne feledkezz meg róluk, hiszen élettel töltik meg a lakást, és pozitív energiát, chi-t teremtenek.

A megtisztulásért: a tűz és a víz

Az alapelemek, a föld, a tűz, a víz és a levegő szinte minden kultúrában szimbolikus jelentőséggel bírnak. Közülük húsvétkor a tűz és a víz játszik kiemelt szerepet.

Mindkettő a megtisztulással áll összefüggésben: segítenek feldolgozni a múltbeli sérelmeket, ami elengedhetetlen feltétele az újrakezdésnek, a tűz pedig tisztító hatása mellett a szerelmet is táplálja.

Hogy nyitni tudj az új felé, gyújts gyertyát, teamécsest vagy füstölőt, párologtass vízben elkevert illóolajakat. A bergamott, a citrom és a narancs magabiztossá és optimistává tesz, a rózsa megnyitja a szívet, az ylang-ylang és a szantálfa pedig felébreszti a szunnyadó érzékiséget.

Ezt is szeretjük