Zámbó Jimmy halála után ennyit örököltek: fia, Krisztián a reggeli műsorban árulta el

Zámbó Krisztián a rádióban apja pénzügyeiről beszélve kívánta cáfolni Delhusa Gjon állításait.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Zámbó Jimmy 1958. január 20-án született, ma lett volna 65 éves, ha nem történik meg a máig tisztázatlan tragédia 2001. január 2-án. A Király című sorozat sikere sokakat arra késztetett, hogy felelevenítsék emlékeit a sztárral kapcsolatban. 

Némelyik történet miatt a Zámbó család tagjai arra kényszerültek, hogy megcáfoljanak és megmagyarázzanak sztorikat. 

Zámbó Jimmy öröksége

Zámbó Krisztián a Retro Rádió műsorában Bochkor Gábornak beszélt arról, milyen volt az apja pénzügyi helyzete a halála előtt. Azért érezte fontosnak ezt a témát, mert cáfolni kívánta Delhusa Gjon múlt heti állításait, melyek szerint Jimmy életének utolsó időszaka nem alakult valami fényesen, pénzt kért tőle kölcsön, amit a tragédia után veszteségként kellett elkönyvelnie. 

zambo-krisztian
Fotó: Profimedia

Miután lement az RTL-en az interjú, amit Delhusa a Fókusznak adott, Zámbó Krisztián a közösségi oldalán fakadt ki. Azt írta „Hazug vagy, Delhusa!!! És tudod jól, hogy én tudom!!!”, majd arról számolt be, hogy fel is hívta a 69 éves énekest, aki nemcsak hazug, de gyáva is. 

- Gjoni azt mesélte nekem, hogy 9 milliót adott édesapámnak, mert annyi volt a páncélszekrényben, de ezt nem kérné vissza, mivel ezt úgy tudta kompenzálni, hogy édesapám halála után kiadta a közös dalukat is tartalmazó lemezt. Azt a lemezt, amelyre ígértet tett az emlékműsoron az embereknek, hogy soha sehol nem fogja kiadni - idézi Zámbó Krisztián szavait a rádióműsorból a Bors

A cikk az ajánló után folytatódik

A király legidősebb fia Bochkornak azt mondta, több szempontból is furcsának tartja Delhusa történetét. Egyrészt a hagyatéki tárgyalás idején nem jelentkezett azzal, hogy kölcsönt adott Jimmynek, másrészt Zámbó Krisztián emlékszik rá, amikor az ominózus karácsonykor az apja megkérdezte feleségét, mennyi pénz van a páncélszekrényben, Edit azt válaszolta, három-négy millió.

zambo-jimmy
Fotó: RTL

Zámbó Krisztián szerint Delhusa hazudik, és nem érti, két évtizeddel később később mi volt a célja a sztorijával. 

- Azt tudni kell, hogy édesapám a halála előtt két Budapest Sportcsarnokot töltött meg, két évada volt az RTL Klubon, és minden héten járt koncertezni sportcsarnokokba, bejárta Erdélyt, a Felvidéket és Magyarországot. El kell, hogy mondjam, hogy

miután elhunyt, mi, a család sok-sok évre nagyon sok pénzt örököltünk meg. Nem tudom elképzelni, hogy pénzre lett volna szüksége.

Zámbó Jimmy felesége, Vera

Jimmy és Csoma Vera tizenéves koruk óta ismerték egymást, a lány bátyja és a későbbi sztár barátok voltak. Vera férjhez ment, született két gyermeke, majd elvált. 21 éves volt, amikor Jimmy 18 évesen udvarolni kezdett neki.

Ezt is szeretjük