Ez volt Zámbó Jimmy titkos egyezsége - Fia, Krisztián most mesélt róla
Zámbó Jimmy és Krisztián egyezségéből egy híres dal is született.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A múlt hétvégén 19. alkalommal rendezte meg a csepeli munkásotthonban a Zámbó család Zámbó Jimmy születésnapi emlékkoncertjét, amelyen hatszázan ünnepelték a Királyt.

A közel húsz éve, 2001. január 2-án, máig tisztázatlan körülmények között elhunyt énekes legidősebb fia, Zámbó Krisztián is fellépett, színpadi szereplése után pedig egy édesapjával kötött titkos egyezségről beszélt a TV2 Tények Plusz című műsorában. 

Zámbó Jimmy és Krisztián titkos egyezsége

Amikor Zámbó Jimmy sokat lépett fel külföldön, távol a családjától, legidősebb gyermekével volt egy titkos egyezségük: lefekvés előtt a csillagok segítségével üzentek egymásnak. Erről született később a Kisfiam (Legszebb könnyek) című dal. 

zambo-krisztian-tenyek-plusz
Fotó: TV2/Tények Plusz

- Menj ki este tízkor, keresd meg a legfényesebb csillagot, és mondd, hogy "Szeretlek, édes apucikám!" Ugyanebben az időben ő azt mondta, hogy "Szeretlek, édes kisfiam!" Ebből születtek ezek a sorok: "Este néha könnyes szemem, mert csak a fényképed nézhetem, ez rossz nekem! De felnézek a csillagokra, elmondom, de csak suttogva: Jó Éjt Neked!" - árulta el Zámbó Krisztián. 

A negyvenéves sztár arról is beszélt a műsorban, hogy apjának a fülbemászó dallamok ellenére sem volt könnyű ismertté válnia. Elmúlt harmincéves, amikor országos hírnévre tett szert. 

- Volt, hogy elküldték egy lemezkiadóból, mert nem fogadták el. De nem adta fel, harcolt - mesélte a szintén a zeneiparban dolgozó Krisztián, akinek ugyancsak meg kell vívnia a saját harcait. Ehhez rengeteg erőt kap Jimmytől, akivel gyakran álmodik. 

zambo-krisztian2
Fotó: TV2/Tények Plusz

- Apukám visszajött az álmomban, és mindig azt mondta: "Kisfiam, állj föl, tedd oda magad, ne add fel!" Volt, hogy hatalmas könnycseppekkel a szememben ébredtem - osztotta meg a nézőkkel.

Zámbó Jimmy első felesége

A Király első felesége, Csoma Vera, Zámbó Krisztián édesanyja máig jó szívvel emlékszik Jimmyre, aki után nem volt más szerelme. A hírnév szerinte kissé megváltoztatta egykori férjét, de számára mindig az a jólelkű, udvarias férfi maradt, akit megismert. 

Ezt is szeretjük