Meglepő fordulat az X-Faktorban - Gáspár Laci a döntésével kommentlavinát indított el
Az X-Faktor Táborának második napján több döbbenetes döntés is született.

x-faktor-mentorok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az X-Faktor Táborának szombati részében Dallos Bogi választotta ki azokat a lányokat, akik a következő héten megmérkőzhetnek a Mentorházban az élő adásba jutásért. Vasárnap Gáspár Lacin, ByeAlexen és Puskás Petin volt a sor, hogy döntsenek a saját mentoráltjaik sorsáról a székes kihívás során. 

Az előző adásban minden mentornak kiosztották a saját csapatát, amelyet a 2019-es X-Faktor során terelgetni fog. Gáspár Laci a 25 éven felülieket, Puskás Peti a bandákat, ByeAlex pedig a fiúkat kapta, így nekik most ezekben a kategóriákban kellett összeállítaniuk a saját mentorházas továbbjutólistájukat.

Zokogott a stúdió Laci mentoráltja miatt

A székes kihívást Gáspár Laci kezdte, aki szigorúan értékelte a versenyzőit, így a székek jó ideig üresen maradtak. A 25 év felettiek első leülője végül Burai Renátó lett, aki James Arthur Impossible című dalát adta elő, és ezzel megnyerte magának a mentorokat. Bár a produkció nem volt tökéletes, Gáspár Laci bizalmat szavazott az énekesnek.

Ezután telni kezdtek a székek. Először Bujtor Barbara ülhetett le, azután a Cardy B dalával színpadra lépő Mariah Mamah kapott lehetőséget a Mentorházra, annak ellenére, hogy elrontotta a szöveget. Herbert Shaw pedig az Easy című The Commodores nótával jutott tovább.

A legnagyobb meglepetést az utolsó fellépők tartogatták. Balogh Antal Géza, mindenki Anti bácsija könnyeket csalt a mentorok és a nézők szemébe Bródy János Hova tűntek azok az évek? című dalának csodálatos előadásával, így legnagyobb meglepetésre ő foglalta el az ötödik széket.

A nagy esélynek tartott aranytorkú konyhai kisegítőnek, Barkóczi Beátának ezúttal azonban nem sikerült lenyűgöznie a mentorát. Nem jutott tovább, hiába volt még egy szabad hely Laci csapatában. A nő csalódottan hagyta el a tábort. Elmondta, úgy érzi, járt volna neki egy szék, mert a továbbjutók között ültek olyanok, akik nála rosszabbul teljesítettek.

SZG 4704

Gáspár Laci döntése nem csak a mentoráltját és a zsűritársait döbbentette meg, az internetes követők között is igazi kommentlavinát indított. Sokan nem értettek egyet a választásával:

"Kaphatott volna Bea még egy esélyt, ott jobban bizonyított volna, és győztesként láthatta volna mindenki! Laci nem jól döntött!"

"Beának ott lett volna a helye, ebben rosszul döntöttél Laci, lehet volt benne hamisság tény, de csak a dal választás volt rossz, biztos vagyok benne hogy más dalban ütött volna nagyot."

Rengeteg néző kifogásolta azt is, hogy Anti bácsi továbbjutott. A legtöbben az ellenzők közül úgy érezték, hogy nincs elég énektudása az élő műsorhoz, és hetvenévesen már nincs hova fejlődnie:

"Anti bácsi nagyon aranyos, szeretjük, de ez a műsor nem erről szól."

"Szerintem Anti bácsinak már otthon a helye, ès Beának kène ott ülnie ennyi..."

"Jó marketinget épített maga köré Anti bácsi, amivel eléri a katarzist az embereknél, ám zeneileg gyengus, de legalább hihető amit nyújt"

Megint másokat teljesen levett a lábáról a mezőny legidősebb versenyzője:

"Számomra külön öröm,hogy Anti bácsi ott van, remélem a mentorházból is továbbjut. Nagyon szívhez szóló az éneke... nagyon jó hallgatni."

"Nem sok olyan embert ismerni, aki ennyi idős korára is meg tud maradni ilyen tiszta lelkűnek, mint Anti bácsi."

Gáspár Laci versenyzői közül utolsóként Zdroba Partik foglalt magának helyet a Europe együttes The Final Countdownjával, ezzel összeállt a mentor csapata, akik jövő héten a mentorházban küzdhetnek meg az élő adásba jutásért.

x-faktor-25-felettiek

Nagy meglepetéseket okoztak a csapatok

Ebben az évben Puskás Peti kapta a csapatokat. A régóta együtt zenélő formációk mellett kellemes meglepetést okoztak a frissen összerakott bandák is. A három lányból álló Take 3 Ariana Grande God is a woman című dalát adta elő, és azonnal leülhetett az egyik székre. A mentorok egyetértettek abban, hogy a lányoknak tovább kell jutniuk. ByeAlex számot szeretett volna írni nekik, Puskás Peti pedig már az élő adást tervezte velük.

Puskás Peti nem volt olyan erőskezű a csapatokkal, mint Gáspár Laci a 25 éven felüliekkel, és ez ki is váltotta eleinte a mentortársak nemtetszését, azonban amint a hat szék gazdára találta, a mentor is szigorodott, és sorozatban küldte haza a formációkat.

Végül megtörtént az első felállítás is. Ahogy fokozódott a stúdióban a hangulat, és fogytak az együttesek, a mentorok egyetértése is apadt. A Kalandor együttes sorsán össze is vitatkoztak. Míg Dallos Bogi csalódott a bandában, Gáspár Laci szerint széket érdemeltek, Puskás Peti viszont nem volt biztos a dolgában. Hosszas mérlegelés után végül továbbjuttatta őket. Utolsóként a Speranta együttes ülhetett le, ezzel összeállt Puskás Peti csapata is, már csak egy mentor versenyzői várták a sorsukat.

x-faktor-csapatok

 "Úgy érzem, hogy két kategóriát mentorálok"

ByeAlex szigorúan látott neki az értékelésnek. Bár elsősorban a rapperek miatt várta a fiúk kategóriáját, az énekesek között is rengeteg figyelemre méltó tehetség lépett a színpadra, így az a helyzet állt elő, hogy a mentor úgy érezte, mintha két kategóriája lenne.

Ruszó Tibi a szombati bakija után nagyon igyekezett kiköszörülni a csorbát. A United együttes Végső vallomás című számát adta elő, ami olyan jól sikerült, hogy a mentorok állva tapsoltak neki. Még ByeAlexet is teljesen levette a lábáról.

Mit fogok így csinálni? Őnála senki nem tud jobban énekelni - mondta a mentortársainak. - Én a rapperek miatt akartam a fiúk kategóriáját. És itt énekelnek nekem.

Ahogy egyre jöttek a tehetséges előadók, a mentor kezdte úgy érezni, mintha két külön kategóriát mentorálna. Jó ideig három rapper és három énekes ült a csapatában. Az arány végül az énekesek javára billent, amikor leültette Bottka Ferenc Dominikot Brize helyére. Végül utolsóként az elsők között leülő Isuma Kosi állt fel, hogy átadja a székét Gödöllei Emánuelnek. Ezzel kialakult a végső felállás ByeAlex csapatában is. 

x-faktor-fiuk

A négy mentor versenyzői a jövő héten szombaton és vasárnap a Mentorházban mérhetik össze a tudásukat. A jelenleg hatfős csapatokból három-három egyéni előadó vagy banda juthat majd tovább az élő műsorba, melynek első adása két hét múlva kezdődik.

Bye Alex húga gyönyörű

ByeAlex húga, Amarilla képzőművész, és évek óta Londonban él. Ő tervezte többek között az animációt a mentor Kedvesem című dalához. Képeken mutatjuk, milyen gyönyörű a fiatal nő.

Ezt is szeretjük