ByeAlex nagy bajba került az X-Faktor mentorházában - Csalódnia kellett a zenekarokban
Puskás Peti fiúk és ByeAlex zenekarok csapata is összeállt a mentorházban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Miután Radics Gigi 25+ és Gáspár Laci lányok csapata nagy nehezen összeállt, Puskás Petinek és ByeAlexnek sem volt könnyű dolga a fiúk és a zenekarok kategóriájával az X-Faktor vasárnap esti adásában. A fiúk mezőnye nagyon erős volt, Peti tisztában volt vele, hogy, mivel a hatból csak három embert vihet magával, egy jó énekest mindenképpen vissza kell utasítania, Alex viszont amiatt érezte magát nagy bajban, mert csalódott a zenekarokban, úgy érezte, alulteljesítettek.  

Váradi Krisztián Radics Gigi szerint szépen elénekelte a dalt, de semleges volt, nyújtott ennél jobb teljesítményt is - ezzel ByeAlex is egyetértett. Puskás Petinek a kedvence volt, és csalódott a 19 éves srácban a hamis hangok miatt, ráadásul ezúttal nem sikerült őt elvarázsolnia. 

Erdélyi Barnabásnak szép hangszíne van Radics Gigi szerint, de abban megegyezett Puskás Petivel, hogy a mentorházban előadott dalban sokszor hamis volt. ByeAlex szerint Barni nem jó énekes, de érdekesebbnek tartja, mint Krisztiánt, nagyobb hatással volt rá. 

A nagy visszatérőt, Nagy Krisztiánt, aki 2017-ben az élő show előtt feladta a versenyt, mindegyik mentor nagyon izgatottan várta. Radics Gigi úgy érezte, Krisztián feszeng, nem igazán merte elengedni magát, de nagyon tehetséges, érdemes vele foglalkozni. Puskás Peti véleménye szerint Krisztiánnal nagyon lehet szárnyalni, de nagyot is lehet vele bukni. 

Szekér Gergő több mentor kedvenceként kezdte az éneklést a mentorházban. A 23 éves színész Radics Gigi szerint ezúttal azonban nem volt átütő, túl visszafogott volt, de megkérdőjelezhetetlen, hogy, ha az ő csapatában lenne, magával vinné az élő show-ba. Gáspár Laci szerint jó hangja és hangszíne van, de visszafogottan énekelt, hiányolta a dinamikát is.

Balogh Krisztoferre Gáspár Laci azt mondta, ő már a táborban elengedte, de az előadása után - annak ellenére, hogy a srác többször is hibázott - bocsánatot kért, mert most tetszett neki a legjobban. A többi mentor is azt mondta, őket is a mentorházban fogta meg igazán. 

Kovács Pál az eddigi legjobbját nyújtotta Puskás Peti és Gáspár Laci szerint is, ByeAlexnek pedig a hat énekes közül ő tetszett a leginkább, azt mondta, szívesen foglalkozna egy ilyen tehetséges, fiatal dalszerzővel. 

Puskás Peti végül Erdélyi Barnabást hazaküldte, Balogh Krisztofernek pedig adott még egy esélyt azzal, hogy továbbjutását a mentortársaira bízta. Kovács Palival közölte, hogy a mentorházban ő volt a legjobb, de a korábbi teljesítménye hullámzó volt, ezért őt is a másik három mentorra bízta. Nagy Krisztián lehetőséget kapott idén is, hogy bizonyítson az élő show-ban. Váradi Krisztiánnak még fejlődnie kell, ezért kosarat kapott Puskás Petitől, Szekér Gergőt viszont viszi az élő show-ba. A mentorok nagyon nehezen tudtak dönteni Pali és Krisztofer között, végül ByeAlex érvelésével meggyőzte Gáspár Lacit, így Kovács Pál jutott be Puskás Peti csapatába. 

A zenekarok mentorházas bemutatkozását a What’sUpci nyitotta, akik immár frontemberrel léptek a mentorok elé, de ByeAlex szerint Flórián nem volt jó választás, és nagyon jó kocsmazenét játszottak, de tart tőle, hogy ennél jobbak nem lesznek.

Az USNK megvette magának Radics Gigit és ByeAlexet, akikkel együtt Puskás Peti is állva tapsolt a két kolozsvári srácnak. A zenekarok kategória mentora szerint iszonyatosan tehetségesek, Gáspár Laci szerint is profi volt az előadás.

A Helo Zep! előadása közben Radics Gigi úgy érezte magát, mint az óvodában, közölte, nem érti, mit keresnek itt. ByeAlex bevallotta, szerette volna, ha a zenekar által képviselt műfaj bejutott volna az X-Faktorba, de most gyengének találta őket.

A Ricky and the Drunken Sailors előadásából Puskás Peti hiányolta az erőt, csalódott bennük, de Gáspár Lacinak tetszettek. Radics Gigi szerint jó zenekar, összeszokottak, de ByeAlex szerint gyenge volt az ének.

A The Gentleman Band előadása Gáspár Laci szerint fájdalmas volt, a frontember egyáltalán nem tud énekelni, nincs hangja, alig várta, hogy vége legyen.

A Stolen Beat jó fej mindegyik mentor szerint, ByeAlex szemmel láthatóan élvezte a két fiatal saját szerzeményét. A mentor szerint azt testesítik meg, amit keres: fiatalok, van humoruk, szerethetőek.

ByeAlex bajban volt a döntéshelyzetben, mert több zenekart annyira gyengének talált, hogy azt mondta, szíve szerint csak kettőt vinne. A favoritjai jól teljesítettek, a többi négy produkció is nagyjából azt a színvonalat hozta, amire számított, de nem hoztak újat.

A két fiatal duó közül a Stolen Beat örülhetett elsőként, hogy egyenes ágon bejutottak az élő show-ba, majd a USNK is ujjonghatott. A Helo Zep! és a What’sUpci zenekart ByeAlex hazaküldte, míg azt, hogy a Ricky and the Drunken Sailors és a The Gentleman Band közül ki jut be a legjobb 12 közé, mentortársaira bízta, akik az előbbieknek szavaztak bizalmat.

Szombat este eldőlt, hogy Radics Gigi Ölveti Lászlót, Balog Janót és Kurokava Takát viszi magával a döntőbe, Gáspár Laci pedig Arany Tímeával, Tamáska Gabriellával és Urbanovics Viviennel érkezik az élő show-ba. Puskás Peti csapatát Nagy Krisztián, Szekér Gergő és Kovács Pál alkotja, míg ByeAlex a Stolen Beat, a USNK és a Ricky and the Drunken Sailors zenekarokkal dolgozhat a 2018-as X-Faktorban.  

Ezt is szeretjük