Wossala Rozina karcsúbb, mint valaha: 3 év alatt rengeteget változott
Wossala Rozina három éve egy Costa Ricában töltött nyaralás után döntött úgy, hogy életmódot vált.

wossala-rozina-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Wossala Rozina rajongóinak 2020-ban tűnt fel, hogy a 2014-es A Konyhafőnök második helyezettje sokat fogyott. A változást annak köszönhette, hogy életmódot váltott, többek között rálelt egy olyan diétára, amivel kilenc hónap alatt több mint tíz kilót fogyott, ezt módosításokkal ma is követi.

Az elsődleges szempont nem a fogyás, hanem az egészségesebb és fittebb élet volt, a kilók leadása csak ezek velejárója lett. Az étterem-tulajdonos  az életmódváltásáról a Runner’s World magazinnak vallott. 

Wossala Rozina életmódváltása

Három éve egy Costa Ricában töltött, tisztítókúrával felérő nyaralásról kipihentebben érkezett haza, mint addig bármikor, ez pedig fontos változást eredményezett a mindennapjaiban: fenekestől felforgatta az életét, hogy most fittebb legyen, mint valaha. A következő egy év az önmegtartóztatásról szólt számára, aztán beállt a rendszer. 

- Reggel ébredés után iszom egy préselt levet, amit magam készítek egy szuper kis juicer segítségével. Ebben van zeller, gyömbér, alma és citrom, majd nagyjából 10 óra körül reggelizek. Sokszor tojásos ételt készítek rengeteg zöldséggel. A második, ha úgy tetszik, a főétkezésemet pedig délután 5, de legkésőbb 6 óra körül fogyasztom el, ami legtöbbször leves vagy saláta. 

Most hetente kétszer fogyaszt halat, havonta egyszer pedig csirke- vagy valamilyen vadhús kerül a tányérjára. A 16 éves kora óta a vendéglátásban dolgozó Wossala Rozina nemcsak az elfogyasztott ételeken, hanem az alkohollal való viszonyán is változtatott. A gasztroszakma ugyanis olyan, mint a színészet: előadás után jár egy-két pohár.

- Nekem az alkohol annyira normális velejárója volt az életemnek, hogy nem is vettem észre, hogy az mennyire nem normális. Ezen pedig változtattam. Nem szerettem volna úgy élni az életem, hogy feszültség van az alkohol vagy akár a hús és köztem - árulta el a Runner’s World interjújában a 37 éves sztár, aki teljesen absztinenssé azért nem vált, nem híve annak, hogy erőszakot kövessen el magán. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az életmódváltás része a rendszeres mozgás beiktatása is, kedvenc sportja az e-biciklizés és a futás. 

wossala-rozina
Fotó: Runner’s World magazin

- Semmilyen sport nincs, ami után ilyen szinten érzem kifacsarva a testem. A futás iszonyú kihívásokkal teli, elképesztő mentális jelenlétet kér, de épp ettől a kihívástól lesz ennyire csodálatos. Eljutottam arra a szintre, hogy 10 kilométert le tudok simán futni, és ez számomra hatalmas eredmény. Ha képes lennék legalább háromszor stabilan 15 km-re, akkor be mernék már nevezni egy félmaratonra.

Magyar sztárok, akik rengeteget fogytak

Fásy Zsüliettet az egész ország cuki, kerekded kislányként ismerte meg, ám 23 éves korára hatalmas átalakuláson van túl: 43 kilogrammtól sikerült megszabadulnia. Nem Fásy Ádám lánya az egyetlen, akinek sikerült jelentős súlyfeleslegtől megszabadulnia. Képes összeállításunkban olyan sztárokat mutatunk, akiket duci gyerekként vagy tiniként ismertünk meg, ma azonban bombázóként láthatjuk őket.

Cover-fotó: Runner’s World magazin

Ezt is szeretjük