Tudod, ki ez a copfos kislány, aki a Vukot énekelte? Ma így néz ki 47 éves énekesnőként

Gyereksztárként indult a karrierje, de szülei csak az iskola elvégzése után engedték szerepelni.

Wolf Kati Vuk
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az 1981-ben bemutatott Vuk című mesefilmen rengeteg gyermek cseperedett fel, akik imádták nézni a kis róka történetét. Ám nem csak maga az alkotás tett szert hatalmas népszerűségre, a hozzá készült dalt is sokan fújják kívülről a mai napig.

Ha felcsendül az Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, Wolf Péter örökzöld szerzeménye, az sokakban idéz fel megannyi szép gyermekkori emléket. A dalhoz készült videóklip is azonnal beugrik, amelyben egy elragadó, copfos kislány dalolta a „Fürge rókalábak, surranó kis árnyak” - kezdetű sorokat.  

Kitalálod, ki énekelte a Vuk betétdalát gyerekként?

A cuki gyereksztárból felnőtt korára népszerű énekesnő lett. Bár eleinte szülei féltették a szórakoztatóipartól, az 1974. szeptember 24-én született Wolf Kati hajthatatlan volt a jövőjét illetően, mindenképp a színpadra vágyott.

Mindössze hétéves volt, amikor meghallotta édesapját az ikonikus dallamok komponálása közben, amelyek annyira megtetszettek neki, hogy memorizálta a szöveget hozzá, majd előadta azt apjának. 

- Tulajdonképpen erre a munkára én jelentkeztem apámnál, nem volt betervezve, hogy gyerekként dolgozni fogok. Hallgattam, ahogy komponál, megtanultam a dalt, és megmutattam neki. Ezután vissza se akartam menni a suliba, eldöntöttem, hogy innentől kezdve a pályára álltam - mesélte a Petőfi Rádió Talpra magyar című reggeli műsorában.

wolf kati mti
Fotó: Zih Zsolt / MTI

A terveivel szülei a legkevésbé sem értettek egyet, hiszen féltették a hirtelen jött sikertől, amelyet gyerekként még nehezebb feldolgozni. Csak úgy engedték, hogy énekeljen, ha előtte elvégzi a tanulmányait. 

Engedelmeskedve akaratuknak, visszaült az iskolapadba, szolfézs-karvezetés tanár szakon diplomát szerzett, majd 2001-ben a Queen emlékzenekarának tagja volt, illetve a Szombat Esti Láz című műsor vokalistájaként dolgozott. 

Az igazi áttörést az X-Faktor hozta meg számára 2010-ben, azóta pedig állandó tagja a magyar könnyűzenei életnek. A Te csak így vagy jó című dala 2021 januárjában debütált, azt a New Level Empire zenekarral közösen dobta piacra.

 Utasi Árpi, a Csillag Születik mesemondója egykor és ma

Mindössze 14 éves volt, amikor a tévénézők megismerték az RTL Klub különleges tehetségkutatójában, a Csillag Születikben. 2019 nyarán a Szabad Magyar Szó azt írta, hogy Magyarországra költözött, és Kecskeméten dolgozik. A közösségi oldalán sem igazán aktív, de idén, augusztus 20-án új profilképet tett ki magáról az immár 28 éves férfi. Képes összeállításunkban nemcsak Utasi Árpit, hanem a Csillag Születik többi emlékezetes szereplőjét is láthatod.

Friss fotón a 28 éves Utasi Árpi: a Csillag Születiket még gyerekként nyerte meg

Nézegess képeket!

Elolvasom

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük