Ma 68 éves Vincze Viktória: az 1972-es Táncdalfesztivál gyönyörű énekesnője ezért tűnt el
Vincze Viktória énekesnői karrierje itthon és külföldön is ígéretesen indult, de autóbalesetei derékba törték a pályafutását.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vincze Viktóriát az utolsó rendes, 1972-es Táncdalfesztiválon ismerte meg az ország Mosolyodat el kellene ültetnem című dalával. Két évvel később a Hány éjjel vártam című számmal aratott nagy sikert.

A ’72-es Táncdalfesztivál koncepciója szerint a ’60-as években ismertté vált, és visszavonuló táncdalénekesek, így például Toldy Mária, Mikes Éva vagy Németh József helyett kerestek új tehetségeket. Így fedezték fel Cserháti Zsuzsát és Szűcs Judith énekesnőt is. 

Vincze Viktória autóbalesete

A gyönyörű külsejű és hangú lány énekesnői pályája nemcsak Magyarországon, de külföldön is ígéretesen indult.

Ősz Ferenc humorista, Cserháti Zsuzsa, Delhusa Gjon, Bódy Magdi, Markó András, Vincze Viktória és Payer András 1972-ben.
Ősz Ferenc humorista, Cserháti Zsuzsa, Delhusa Gjon, Bódy Magdi, Markó András, Vincze Viktória és Payer András 1972-ben.
Fotó: Fortepan/Erky-Nagy Tibor

Az írországi Castlebar Dalversenyen és Japánban a Yamaha fesztiválon harmadik, illetve második helyezést ért el a hetvenes évek elején. Karrierjét egy autóbaleset, majd annak szövődményei törték derékba. 

Vincze Viktória és Zorán Sztevanovity táncdalénekesek 1977 februárjában.
Vincze Viktória és Zorán Sztevanovity táncdalénekesek 1977 februárjában.
Fotó: MTI/Danis Barna

26 évesen autóbalesetet szenvedett, amikor egy koncertről hazafelé tartva eleredt az eső, és hiába kérte a sofőrt, hogy ne vezessen olyan gyorsan, egy négy méter mély árokban kötöttek ki. Az énekesnő elöl ült, de a hátsó szélvédőn repült ki az autóból. Lepergett előtte az élete, de elsőre úgy tűnt, nincs nagy baj, csak a fogából tört le egy darab. Később derült ki, hogy agyrázkódást is kapott, amit ki kellett volna hevernie. 

- A nagyfokú agysérülésem következtében egy évig csak feküdni bírtam. A hibát ott követtem el, hogy a lábra állásom után túlhajtottam magam, nem pihentem ki teljesen a traumát. Felpezsdült a karrierem, cibáltak jobbra-balra. Egy évvel később a rádióból hazafelé menet iszonyatosan elkezdtem szédülni az utcán, ömlött a könnyem, összeestem, és elájultam - mesélte december elején a Best magazinnak

A cikk az ajánló után folytatódik

Amerikai menedzsere a 28 éves énekesnőt egy természetgyógyász asztrológushoz vitte el, aki a floridai egyetemen tanított, de az állapotán nem tudott javítani. 1981-ben dobos testvérével megalapította a Viki és a Flört nevű együttest, amellyel külföldön is játszottak, az 1985-ös cannes-i Midem fesztiválon a Modern Talkinggal és Tom Jonesszal léptek fel.

1995-ben egy magyar gyógyítóhoz fordult, aki univerzális energiákkal csak rontott az állapotán, ebben az évben vissza is vonult. 

- Elkezdtem látni az aurát és a minket körülvevő lényeket. Ez akkora sokkhatásként érte a szervezetemet, hogy a mai napig képtelen voltam felépülni - árulta el a hetilapnak a 2020. december 29-én 68. születésnapját ünneplő sztár. 

A magánélete sem nyújtott számára biztos támaszt, mindkét férje drogozott. A kábítószer volt az egyik oka, hogy nem vállalt gyermeket, de orvosa a baleset miatt nem is javasolta. Először Dallasban, 38 éves korában pedig Floridában állt oltár elé, másodszor egy félig olasz, nála fiatalabb férfihoz, akivel mindössze két évig voltak házasok. Amerikában emellett az ezredfordulón egy újabb autóbalesetet szenvedett, három hétig kómában volt. 

2009-re sikerült úgy felépülnie, hogy az év októberében fel tudott lépni a Volt egyszer egy táncdalfesztivál! elnevezésű rendezvényen, amelyen az 1966 és 1972 közötti táncdalfesztiválok résztvevői álltak újra színpadra egy nosztalgia-gálaműsor keretében a Papp László Budapest Sportarénában. 

Vincze Viktória 2009. október 17-én a Hány éjjel vártam című egykori slágerével lépett fel a Volt egyszer egy táncdalfesztivál! című rendezvényen.
Vincze Viktória 2009. október 17-én a Hány éjjel vártam című egykori slágerével lépett fel a Volt egyszer egy táncdalfesztivál! című rendezvényen.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

- A válás után és a zeneiparból való kilépésemet követően egy darabig antikvitással foglalkoztam, a közelmúltban pedig elkészült az eddigi talán legfontosabb munkám: befejeztem a Leghívőbb hitetlen című könyvem. 

70 éves lett Karda Bea

1950. szeptember 4-én zenészcsaládba született, és még csak gimnazista volt, amikor az 1967-es Táncdalfesztiválon előadta a Csuda jó fej című dalt. A következő években nemcsak a Táncdalfesztiválon, hanem a Tessék választani!, a Made in Hungary és a Volt egyszer egy fesztivál fellépőjeként is szórakoztatta a közönséget.

Képes összeállításunkban megnézheted Karda Beáta ritkán látott, fiatalkori fotóit. Nem csoda, hogy a ’70-es években itthon és külföldön is bolondultak érte, a fiatal, gyönyörű, szőke nő hollywoodi filmsztárnak vagy az ABBA együttes szőke énekesnőjének helyére is beillett volna. 

Ezt is szeretjük