Toldy Mária nyerte meg az első Táncdalfesztivált - 80 évesen is elbűvölő
Toldy Mária a családja miatt vonult vissza a reflektorfényből.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Toldy Mária, a Táncdalfesztivál első nyertese szép karriert futott be, nemcsak Magyarországon ért el sikereket, Angliában is vendégszerepelt, emellett Nyugat-Németországban két lemeze is megjelent. Később visszavonult, hogy még több időt tudjon fordítani a családjára. Május 3-án ünnepelte nyolcvanadik születésnapját, amit egy koncerttel ünnepelt meg az Erkel Színházban. Sokan nem gondolnák róla, hogy még dolgozik, pedig a bájos énekesnő énektanárként tevékenykedik.

A családja a mindene

Toldy Máriának férjétől, Malek Miklós zeneszerzőtől két gyermeke született, Malek Andrea színésznő, énekesnő és ifj. Malek Miklós, az X-Faktor egykori mentora, zenei producer és dalszerző. Az énekesnő imádja a családját, lányával viszont rendkívül szoros a kapcsolata, erről a Hot! magazinnak mesélt.

- A lányommal a kezdettől baráti a viszonyunk, talán 18-20 éves kora táján volt a legszorosabb. Amikor férjhez ment, kicsit eltávolodtunk, de a szeretet persze maradt - magyarázta a lapnak.

toldy mária 2018
Fotó: Facebook/Toldy Mária

Toldy Mária gyerekei később külföldre költöztek, míg fia, Miklós Los Angeles-ben találta meg az útját, Andrea Bécsben élt sokáig, bár róla nemrég írták meg a bulvárlapok, hogy húsz év után visszaköltözik Budapestre.

Nagyon szíven ütött, amikor nemcsak Miklós fiam költözött külföldre, de Andrea is. Mivel igazi mama vagyok, örülök annak, hogy mindkét gyerekem azzal foglalkozik, amit imád csinálni.

Toldy Mária családjával a jubileumi koncertjén.
Toldy Mária családjával a jubileumi koncertjén.
Fotó: Facebook/Toldy Mária

Toldy Mária csak szeretettel tud beszélni gyermekeiről, de ez visszafelé is elmondható. Malek Andreának és öccsének is a szülei a példaképei.

- Anyuék mindig rengeteget dolgoztak, és azt láttuk, hogy, ha vállaltak valamit, azt lelkiismeretesen teljesítették. (...) Ők nemcsak fantasztikus szülők, de őrületesen jó nagyszülők is - nyilatkozta az ötvenéves Malek Andrea.

Ezt is szeretjük