A 78 éves Késmárky Marika fantasztikusan néz ki – A Táncdalfesztivál sztárja bőven letagadhat korából
Késmárky Marika 50+ éves Táncdalfesztivál elnevezésű koncerten lépett fel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Magyar Televízió 1966-ban rendezte meg az első Táncdalfesztivált. Az 50 éves jubileumi koncert olyan hatalmas siker volt, hogy azóta évről évre megtartják. Az elmúlt hétvégén 50+ éves Táncdalfesztivál elnevezéssel láthatott a közönség nagyszabású koncertet az Arénában, amelynek során a ’60-as, ’70-es évek legnagyobb slágereit idézték meg.

Az idei koncert címe azt jelezte, hogy a műsorban már nemcsak a Táncdalfesztiválokon elhangzott dalok, hanem a korszak további felejthetetlen dallamai is felcsendültek.

Késmárky Marika ma is gyönyörű

Késmárky Marika legnagyobb hazai sikerét 1969-ben aratta, amikor Bágya András–S. Nagy István Egy fiú a házból című szerzeményének előadásával megnyerte a Táncdalfesztivált.

kesmarky-marika-2020
Fotó: Puzzlepix/Schumy Csaba

Az énekesnő több mint 50 évvel később az 50+ éves Táncdalfesztivál című koncerten is fellépett a hétvégén és hatalmas tapsot kapott. Kevesen mondanák meg róla, hogy pár hét múlva a 79. születésnapját ünnepli. Szenzációsan nézett ki a testhez álló, flitteres, tollakkal díszített fellépőruhájában, bőven letagadhatna korából.

kesmarky-marika-csonka-andras-koos-reka
Fotó: Puzzlepix/Schumy Csaba

A koncerten olyan sztárok léptek fel, mint a képen Késmáryky Marikával látható Csonka András és Koós Réka, Zalatnay Sarolta, Poór Péter, Soltész Rezső, Dobos Attila, Solymos Tóni, Vastag Tamás, Muri Enikő, Ambrus Rita, Derzsi György, továbbá a BlackBirds és a Táncdalfesztivál 60 tagú szimfonikus zenekara.

Késmárky Marika az 1969-es Táncdalfesztiválon aratott győzelme után az NSZK-ba költözött. 1972-ben a Meine Liebe will ich dir geben című dallal bekerült abba a versenybe, amelyen kiválasztották, az NSZK milyen dalt küldjön ki a soron következő Eurovíziós Dalfesztiválra. Végül a hetedik helyezést érte el.

A cikk az ajánló után folytatódik

Késmárky Marika rövid idő alatt Nyugat-Németországban is népszerűvé vált, és 1979-ben végül az Eurovízión is felléphetett: a szintén magyar Mándoki László, vagyis Leslie Mándoki mellett ő is bekerült abba a zenekarba, amely Ralph Siegel és Bernd Meinunger Dschinghis Khan című szerzeményével kijutott Jeruzsálembe. A zenekar, amely szintén a Dschinghis Khan nevet kapta, a negyedik helyezést érte el, de míg a többi fellépőre már csak kevesen emlékeznek, az együttes slágerét a mai napig játsszák, és több generáció is kívülről fújja.

kesmarky-marika-1969
Fotó: MTI/Fényes Tamás

A Dschinghis Khan megszűnése után Késmárky Marika szólóban folytatta tovább karrierjét. 1999-ben a zenekar History of Dschinghis Khan címmel adott ki nagylemezt. 2005-ben megújult a Dschinghis Khan: Steve Bender és Louis Potgieter időközben elhunyt, Leslie Mándoki pedig produceri munkájára koncentrált, így Késmárky Marika, Henriette és Wolfgang Heichel alkották a zenekart, amely a The Legacy nevű, fiatalokból álló táncegyüttessel egészült ki. 2007-ben 7 Leben címmel adtak ki lemezt.

Zalatnay Sarolta és lánya

Zalatnay Sarolta és lánya kapcsolata mindig is nagyon szoros volt, ám mint minden anya-lánya viszonyban, az övékben is voltak hullámvölgyek. Niki három évig élt Angliában, amit imádott, ám nemrég úgy döntött, hazaköltözik édesanyjához, hogy rendezni tudják nézeteltéréseiket. 

Ezt is szeretjük