Vastag Tamás 20 műtéten esett át: ezért volt szükség a beavatkozásokra

Az énekes 11 évesen esett át az első, fájdalmas műtéten, amit számos másik követett.

Vastag Tamás műtétei
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vastag Tamásnak élete során mintegy húsz műtétje volt különböző panaszai miatt - a 32 éves sztár erről a Duna Ridikül című műsorának vendégeként beszélt. A ritka betegségekről szóló adásban részletesen beszámolt arról, miért kellett többször is kés alá feküdnie.

Vastag Tamás műtétei

A Fonogram-díjas énekes-színész több genetikai és fejlődési rendellenességgel küzd, a köztévé műsorában részletesen beszélt arról, milyen egészségügyi problémákkal nézett szembe gyerekként. A szegycsont és a bordák befelé húzódó deformitásával járó elváltozással, tölcsérmellkassal született, így első operációján még kamasz kora előtt átesett.

Vastag-Tamas
Fotó: MTVA/Ridikül/Tőke Béla

- Körülbelül negyedórát töltöttem a műtőben. 11 éves voltam, így vannak emlékeim. Nagyon fájt. Két oldalról behelyeztek egy-egy fémlemezt, hogy azok helyes irányba tereljék a csontokat, hasonlóan, mint ahogy a fogszabályzó működik. Akkoriban ez új eljárásnak számított.

Gyerekkora óta remeg a bal hüvelykujja, és tompalátástól is szenved, valamint több családtagjához hasonlóan elviselhetetlenül hangosan horkol. Egy genetikai vizsgálaton arra is fény derült, hogy miért nem hatnak nála bizonyos gyógyszerek: a mája túl gyorsan bont le bizonyos hatóanyagokat.

Vastag Tamás úgy véli, munkája gyógyító erejű, mivel a színpadi lét igazi fájdalomcsillapító. 

- Egy koncert vagy előadás alatt annyi adrenalin és endorfin szabadul fel, hogy szinte megszűnik a fájdalomérzetem.

Vastag Tamás először mutatta meg fiait - Samu lassan 5, Péter 3 éves

Vastag Tamás még soha nem mutatta meg a gyerekeit, de a Harangok videóklipjében láthatóak a fiai.

Elolvasom

Cover-fotó: MTVA/Ridikül/Tőke Béla

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Ezt is szeretjük