Varnus Xavér megmutatta új templomát: ez a második, amit megvett
Varnus Xavér Kanada után Magyarországon is vásárolt egy templomot magának.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokunk él valamilyen hobbinak vagy szenvedélynek: ki bélyeget, más szalvétát gyűjt. Varnus Xavér ezen a téren kissé eltér a megszokottól, ő templomokat vesz.

Az orgonaművész 2018-ban költözött Kanadába, hogy közelebb legyen fiához és unokájához, Amerikában vásárolta meg az első egyházi épületét.

Varnus Xavér temploma

Régi vágya volt, hogy Magyarországon is szert tegyen egyre. Évek óta mondta a barátainak, ha egyszer rábukkan egy eladó templom hirdetésére, ő lesz az első jelentkező. 

xavér
Fotó: RTL/Fókusz

A Veszprém megyében található Mezőlakon hirdették meg azt a romtemplomot, amely végül a birtokába került. 

Nem volt egyszerű megkaparintania, ugyanis két másik érdeklődőt kellett túllicitálnia: egy tudományos társaság elnöke és a csantavéri mészárosként ismert elítélt is ajánlatot tett rá a börtönből. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Bár korábban nem járt az ezer lelket sem számláló településen, már-már misztikus jelek utaltak arra, itt kell templomot vennie.

- Vannak ezek az ősi, úgynevezett Szent György-vonalak. Ezek mentén építették régen a történelmi, liturgikus tereket és épületeket. A templom pont rajta van a Szent György-vonalak metszetén - árulta el a Fókuszban.

templom-2
Fotó: RTL/Fókusz

Az ingatlan egyelőre romos állapotban van, ám ez nem sokáig lesz így, Varnus Xavérnak nagy tervei vannak a felújítással kapcsolatban. Impozáns katedrálist fog varázsolni a 19. században épült templomból.

Varnus Xavér második felesége

Varnus Xavér kisebbik fia második feleségétől született. Nicholas életében nem tudott nap mint nap részt venni, mert ez a házassága is válással végződött. 

Ezt is szeretjük