Varga Izabella ilyen dögösen tér vissza a képernyőre: a Barátok közt óta először szerepel

Varga Izabella az HBO Max Szelfi Egyetem című kisjátékfilmjében szerepel.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Varga Izabellát a Barátok közt óta először új szerepben láthatjuk viszont a televízió képernyőjén. 

Közel 23 éven át dr. Balogh Nórát alakította a Barátok köztben, melynek első részét 1998. október 26-án, az utolsót 2021. július 17-én adta le az RTL Klub. 

Varga Izabella az HBO-n

Április elsején debütál az HBO Maxon Bánszki Kristóf kisjátékfilmje, a Szelfi Egyetem. A történet szerint az egyetem álompárja, Rómeó (Pribelszki Norbert) és Anabell (Nagy Blanka) az ország legfelkapottabb influenszerei, közös profiljukon csak 12 763 követés hiányzik az egymillióhoz, ami országos rekord. Meghitt mozizásuk alatt Anabell furcsa dolgot talál: a popcornos dobozból egy jegygyűrű kerül elő, Rómeó pedig térdre ereszkedik az okostelefonok kereszttüzében. Ők és követőik a felhők fölött járnak, de nem is sejtik, hogy pár óra múlva tökéletes életük igazi rémálommá változik. 

A Szelfi Egyetem emblematikus tanárnőjét Varga Izabella alakítja, aki úgy gondolja, hiánypótló alkotás született, ami fontos kérdésekkel foglalkozik.

- A social media árnyhatásait legtöbbször a követők szemszögéből szokás megvitatni. Örülök, hogy a Szelfi Egyetem a másik oldalról leselkedő veszélyeket is vizsgálja, amelyek a (gyakran kiskorú) influenszereket érintik. Bár a legtöbbjük magabiztosnak és kiforrottnak látszik, nincsenek tisztában azzal, hogy a közönségük elvárásainak való megfelelés mekkora teherré válhat számukra, ami hosszú távon óriási frusztrációval és stresszel jár. 

varga-izabella1
Fotó: HBO Max/Szelfi Egyetem

- Kockázatos intimitásuk és magánéletük nyilvánosságra hozatala is, ahogy a több követő megszerzésének azonnali előnyére való igyekezet a hosszú távú következmények figyelembevétele nélkül. Beláthatatlanul fájdalmas lehet a szándékosan bántó kommentek, támadások, agresszió és pletykák hatása, miközben hiányzik a személyes, biztonsággal kapcsolatos szabályozás a platformok, vagy a hatóságok részéről. Ezekről a problémákról is lehet, és kell is együttérzően beszélgetni, és a Szelfi Egyetem ezt teszi - véli a színésznő. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A 49 éves sztár bombázó Bánszki Kristóf filmjében: Mártonffy tanárnőt alakítja, aki sikeres modellkarriert tudhat a háta mögött. 

- Ismeri a népszerűség és a csillogás szépségét, de az árnyoldalait is, így próbálja a tanítványait a realitás talaján tartani. Az egyetemi hallgatók körében népszerű, a diákok díjazzák fanyar humorát, különc stílusát és emberségét - mesélt karakteréről Varga Iza, aki azt is megsúgta, bőven tartogat meglepetést az általa megformált tanárnő.

varga-izabella2
Fotó: HBO Max/Szelfi Egyetem

- Ha van olyan csoport, amely különösen ki van téve a digitális hatásoknak, azok a kiskorúak. Fölényesen jól ismerik a technológiát és annak felhasználásait, és nagyon korán felkerülnek a közösségi hálózatokra. Ugyanakkor még nehezen tudnak különbséget tenni az információ és a vélemény, a fikció és a valóság között. A Szelfi Egyetem és az ehhez hasonló filmek segíthetik a közös gondolkodást, a megoldások keresését. 

Varga Izabella maga is lányai miatt kezdte használni a közösségi oldalakat. 

- A gyerekekre leselkedő legnagyobb veszélynek az életkoruknak nem megfelelő tartalomhoz való könnyű hozzáférést tartom, valamint azt, hogy a szülők nem tudják, mit csinálnak gyermekeik, kit követnek, vagy mit látnak a közösségi hálózatokon. Sokat kell beszélni róla, meg kell ismernünk gyermekeink idoljait, az őket érő hatásokat. Gyakran azért maradnak egyedül ezekkel az élményekkel, mert mi, szülők, elzárkózunk a platformok megismerésétől. A baráti körömben ezt úgy fogalmaztuk meg: szülői feladattá vált a trendek követése, ha érteni akarjuk a gyerekeinket érő kihívásokat. Annak idején én is miattuk regisztráltam.

varga-izabella3
Fotó: HBO Max/Szelfi Egyetem

Boldogan alakította a Szelfi Egyetem Mártonffy tanárnőjét, abban bízik, hasonló intézmény a jövőben is csak a filmvásznon létezik majd.

- Remélem, hogy a Szelfi Egyetem megmarad fikciónak, és a figyelem inkább arra irányul majd, hogy a legfontosabb a valós közösségekben korrigálni a ránk zúduló fiktív élményanyagot. Arra törekedni, hogy továbbra is a való világbéli személyes élmények határozzák meg az életünket, hogy arra használhassuk az internetet, amire való: az egészséges tanulás és szórakozás tereként.

Nézd meg Varga Iza lányait!

A színésznő és férje, Lendvai Zoltán első gyermeke, Anna lányuk 2001. szeptember elsején jött a világra, míg Sára 2007 Valentin-napján született. 

Ezt is szeretjük