Varga Iza eredetileg nem Nóra szerepére jelentkezett - A Barátok közt válogatójáról is majdnem lecsúszott
Csak egy percen múlt, hogy Varga Izából lett Magyarország kedvenc ügyvédnője.

beauty and style
Top olvasott cikkek

1998. október 26-a meghatározó napja lett a hazai tévétörténelemnek, ugyanis ekkor adta le az RTL Klub a Barátok közt legelső epizódját. Mára már csak pár olyan karakter maradt a sorozatban, aki az alapszereplők közé tartozott.

Ilyen például Balogh Nóra is, akit Varga Iza kelt életre. Szinte eggyé vált szerepével a tévénézők szemében, mára lehetetlen elképzelni, hogy valaki más személyesítse meg a Mátyás király tér ügyvédnőjét.

Varga Izából így lett Balogh Nóra

Pedig a 47 éves sztár eredetileg nem Nóra szerepére készült, sőt majdnem a jelentkezésről is lecsúszott. Mindössze egy percen múlt, hogy végül sikerült elküldenie a pályázatát.

varga-iza
Fotó: RTL Klub/Barátok közt

 - Amikor elolvastam a kiírást, hogy keresnek napi sorozathoz szereplőket, akkor körülbelül fél órám volt arra, hogy elküldjem a jelentkezésem. Úgyhogy az utolsó pillanatban gyorsan hazarohantam - mesélte a Reggeli című műsorban.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Elvileg csak postai úton lehetett volna jelentkezni, de nekem arra már nem volt időm, úgyhogy végül faxon neveztem. Éppen hogy sikerült betartanom a 14 órás határidőt, ugyanis 13 óra 59 perckor nyújtottam be a jelentkezést.

A levélben portréképet is kellett csatolniuk a színészeknek. Hosszas keresés után úgy döntött, hogy az érettségi tablóképe a legjobb választás. Így nem csoda, hogy először teljesen más szerepkörre hívták be az akkor 25 éves színésznőt.

Ám végül a karakter kiválasztotta magának. Amikor a válogatáson várakozott arra, hogy behívják meghallgatni, elsétált mellette a castingigazgató. Egyből megakadt rajta a szeme, ahogy megpillantotta, csak annyit mondott: "itt van Balogh Nóra".

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

• D r . B a l o g h N ó r a • #rendületlen #független #bátor #baratokkozt

Barátok közt (@baratokkozt_hivatalos) által megosztott bejegyzés,

Összesen 22 évadon keresztül bújhatott a figura bőrébe.  Ez idő alatt nemcsak második otthona lett a Mátyás király tér, de a szereplőgárdára is családjaként tekint. Ezek után nem csoda, hogy megviselte, amikor kiderült, hogy 2021 nyarán véget ér a széria.

"A hír igaz, a történetünk a végéhez közeledik. Meg vagyunk illetődve, de ezt arra fogjuk fordítani, hogy az elkövetkezendő négy hónap feledhetetlen legyen a számotokra" - írta az Instagramon 2020. november 30-án.

Varga Iza lányai

Varga Iza büszke lányaira, a 13 éves Sárára és a 18 esztendős Annára, akik jó tanulók, szépek és tehetségesek is. Anya és idősebbik lánya között külsőre nagy a hasonlóság. Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép lányokkal büszkélkedhet a Barátok közt sztárja.

Ezt is szeretjük