Az M1 műsorvezetője 3 hónap után felmondott: inkább mosogatni ment Angliába
Váradi Béla nem bánta meg, hogy felmondott a köztévénél, és az Egyesült Királyságba költözött.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Váradi Béla fiatalon egy borsodi vasgyárban dolgozott kétkezi munkásként, majd riporternek állt. Különböző rádiók után a TV2 Tények egyik vezető riportere lett, innen került a Duna TV-be, a közmédia összevonása után pedig az M1-hez. 

2010-ben azonban úgy döntött, nem kíván tovább dolgozni a csatornánál, inkább külföldön kezdett új életet. 

Váradi Béla műsorvezető

Váradi Béla a Szabad Európa podcastjában beszélt a tíz évvel ezelőtti eseményekről és arról, miért mondott fel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál (MTVA) 2011 végén. A beszélgetést a Média1 szemlézte. 

varadi-bela
Fotó: Facebook/Váradi Béla

A hírportál azt írja, Váradi Béla a közmédia összevonását követően az M1 műsorvezetője lett, de három hónap után felmondott, és inkább elment mosogatni Angliába, mert elege lett a propagandából, a hazugságokból és az elferdített hírekből. Be is számolt néhány esetről, így azt mondta, előfordult, hogy belenyúltak a műsorvezetői szövegébe, máskor olyan helyzetekbe hozták, amiket megalázónak élt meg.

A Szabad Európának elárulta, úgy érzi, a felmondással és a költözéssel jól döntött, mert csak így tudta megőrizni a szakmai hitelét. Új életet kezdett a szigetországban, ahol már befutott fotósként dolgozik, több díjat is nyert, nemrég a magyar Forbesnak is készített portrékat.

Bárdos András kirúgása a TV2-ből

Bárdos András 2002-ben vette át Pálffy István helyét a TV2 híradójában, míg felesége, Máté Kriszta a TV2 indulása, 1997 óta volt látható a Tényekben. A házaspár 2003 szeptemberében közösen kezdte vezetni a csatorna híradóját egészen 2009 októberéig. Azóta 12 év telt el, de az okokról eddig nem szólaltak meg az érintettek.

Ezt is szeretjük