Vágó Pirost 22 évig műsorvezetőként ismertük - 47 esztendősen gasztronómiával foglalkozik
Vágó Piros 2018 decemberében indította el gasztroblogját, a Piros kosarát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vágó Piros 22 évig műsorvezetőként dolgozott, az ország egyik legnépszerűbb rádiósa volt, majd 2017 decemberében aztán úgy döntött, hátat fordít a műsorvezetésnek, mert úgy érezte, már nem végzi a munkáját szívvel-lélekkel.

A gasztronómia világában találta meg új számításait, 2018 decemberében mutatkozott be a Piros kosara címet viselő videóblogja. A YouTube-videókban ellátogat vendéglátóipari egységekbe és termelőkhöz is, akik az alapanyagot adják a konyhánkba, de természetesen főz is, mégpedig glutén- és tejmentes ételeket - ennek személyes oka van, férje ételallergiával küzd.

Vágó Piros a YouTube-on

Izgalmas, változatos, kihívásokkal teli - ezt mondta a 47 éves sztár új hivatásáról az RTL Klub Reggeli című műsorában. 

vago-piros
Fotó: RTL Klub/Reggeli

- Az alkotásrésze kihívás, hiszen az embernek vannak olyan időszakai, amikor kicsit megül a dolog, gondolkodni kell azon, honnan szerzel új ingert. Aztán rájövök, hogy ha találkozok egy hasonszőrűvel, aki ugyanúgy él-hal a főzésért, az ételekért, az evésért, szinte maguktól jönnek az új ihletek. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Szerinte olyan sok gasztronómiával kapcsolatos oldalt találni az interneten is, hogy mindenképpen kell valami plusz, egyéni vonal, amivel kitűnik a többiek közül. 

- Pont pénteken főztem egy mindenmentes főzősulis ismerősömmel. Már régóta ki akartam próbálni, hogy a csicseriborsó főzőlevéből föl lehet verni habot, amiből lehet akár habcsókot sütni, de ugyanúgy tudod krémekbe is használni. Megmutatta, hogy simán lehet, itt van egy új alapanyag. Nyilván kellett hozzá cukor, de nem volt csicseriborsóíze.

vago-piros2
Fotó: RTL Klub/Reggeli

A világjárvány miatt hozott intézkedések Vágó Piros gasztroblogját is befolyásolták a karantén ideje alatt: élőben kellett jelentkeznie. 

- 22 évig rádiósként folyamatosan élőztem, akkor nem zavart. Akkor csak a hangomat hallották, és a rádiózás közben legfeljebb sms-t kaptam, kommentet, amit csak én láttam. Itt viszont rögtön vannak reakciók. Aggódtam, hogy én ehhez nem értek. Kihívást okozott, de karantén miatt kit kellett lépnem a komfortzónámból. Végül tök földobott, a követőim is nagyon helyesek voltak. 

A Danubius Cappuccino műsorvezetői egykor és most

Buza Sándorra a legtöbben talán a Danubius Rádió Cappuccino című műsorából emlékezhetnek, amit Jakupcsek Gabriellával és Gundel Takács Gáborral közösen vezettek. Nézd meg, mivel foglalkoznak a reggeli műsor házigazdái napjainkban!

Ezt is szeretjük