Búcsút inthetnek a nézők a TV2 legismertebb műsorának
Nagy változások ősztől
Változás a TV2-nél és az RTL-nél.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Búcsút inthetnek a nézők a TV2 legismertebb műsorának, ősztől ugyanis új időpontban jelentkezik a Napló, ami a műsor egykori szerkesztő-műsorvezetője szerint annak végét fogja jelenteni.

Sváby András
Vujity Tvrtko

Az RTL Klub műsorstruktúrájában is változásokkal kell számolnunk szeptembertől - ennek leginkább a Barátok közt rajongói fogják meginni a levét.

Sváby temeti a Naplót

A Napló a TV2 emblematikus műsora, 1997 októbere óta vasárnap este hét órakor látható. 17 év után a csatorna egy saját gyártású showműsora, a szeptember 7-én induló Sztárban sztár miatt vált nemcsak időpontot, hanem napot is. 

György Bence program- és hírigazgató azt nyilatkozta, biztos benne, hogy a Napló nézői szívesen leülnek a képernyők elé szombaton, a Tények előtt is.

Sváby András, aki szerkesztő-műsorvezetője, illetve 1998-tól egészen 2007-es távozásáig főszerkesztő-helyettese volt a Naplónak, úgy véli, az időpontváltozással megadták a kegyelemdöfést a műsornak, ami már jó ideje nem a régi.

"Nagy kedvem nincs nekrológot írni, de pár sort talán illene. Ezt a műsort nem azzal szarták el, hogy átteszik az amúgy komoly műsornak megalázó szombat kora délutánra, ezzel csak megölték. Szegény agonizáló Napló hosszú évek óta kínosan kerüli a fontos témákat, udvari műsor lett belőle. Sajnálom. Napló, béke veled, az én emlékeimben szép és fiatal maradsz" - írta Sváby a Facebook-oldalán.

Tvrtko később reagál

Vujity Tvrtko, a Napló jelenlegi műsorvezetője is a közösségi oldalán írt a műsor nézőinek - ő azt ígéri, a hónap végén írja le véleményét a változásokról. 

"Ennek a műsornak én voltam az első szerződtetett riportere, 17 éve, 1997. október 5-én én készítettem a legelső riportot, 2014. augusztus 31-én, az utolsó vasárnap esti Naplóban pedig az utolsót készítem majd. Aznap sok mindent leírok a lehető legőszintébben, úgy, hogy sem mostani, sem akkori posztomat nem látják, tehát nem is cenzúrázzák a megjelenés előtt. ERRE EDDIG SEM ÉS EZUTÁN SEM LESZ, NEM LEHET PÉLDA! Ám ne várjon tőlem senki gyalázkodó, bántó, sértegető írást. Racionális lesz és őszinte. Aztán jön az új időszámítás..." - olvasható.

Változások az RTL Klubnál is

Ősztől az RTL Klub is változtat a műsorstruktúráján, aminek a Barátok közt nézői nagyon nem fognak örülni, ugyanis a sorozat 21:30-kor kezdődik majd. Ezt a csatorna másik magyar sorozata, az Éjjel-nappal Budapest előzi meg, ami  jó fél órával később, 20:05-kor indul. A külföldi sorozatok 22:05-kor startolnak.  

A változást az RTL Klubnál is saját gyártású produkciói okozzák: a 19 órás sávot a vetélkedők foglalják el, amik közül elsőként A konyhafőnök indul el. A 18 órakor kezdődő Híradó marad a helyén, a Fókusz viszont már 17.25-kor kezdődik majd.

Az RTL Klub válasza a TV2 Sztárban sztár című produkcióra az X-Faktor lesz, ami szeptember 6-án, szombaton indul, és az előző évaddal ellentétben a párbajozók és a kiesők neve is még aznap kiderül, nem készülnek vasárnapi adásokkal.  

Fotó: Facebook/Sváby András, TV2 Sajtószoba

Ezt is szeretjük