Tündéri gyerekkori fotók! Magyar színésznők, ahogy sosem láttad őket

Szende apróságok vagy vadóc leányzók? Íme, öt gyönyörű magyar színésznő kislánykori képe!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Míg a külföldi hírességek érettségiző tablóképei a szemfüles újságíróknak és a volt osztálytársaknak köszönhetően már kiszivárogtak a netre, addig magyar sztárjainkról csak elvétve bukkannak fel gyerekkori képek, szinte csak exkluzív alkalmakkor engednek betekintést családi albumukba.

Világsztárok gyerekkori fotói

Nézegess képeket!

Elolvasom

A következő öt magyar színésznő azonban nem restellte megosztani tündéri óvodás- vagy iskoláskori fotóját rajongóival, így most a saját szemeddel is meggyőződhetsz róla, mit sikerült megőrizniük egykori bájos önmagukból!

Eszenyi Enikő

Az ország egyik legsokoldalúbb színésznője, Eszenyi Enikő olyan bájos, élénk tekintetű kislányként mosolyog ránk a régi fotóról, amilyennek az ember látatlanban is elképzelné kisiskolásként. A nagy átváltozóművész kicsiként is örökmozgó, vagány gyerkőc volt, de mivel édesanyja ugyanott tanított, ahová Enci iskolába járt, a csínytevésre esélye sem volt.

Eszenyi Enikő - az eleven kislányból sokoldalú művésznő lett

Később, kamaszként már kijátszotta szülei éberségét, és öccsével elcsavargott az akkori Csehszlovákiába és Lengyelországba. Csak hazatérve mondták el a turpisságot - vagyis, hogy nem nyári táborban voltak -, amiért aztán meg is kapták az alapos fejmosást.

A színésznő nagy szeretettel emlékszik vissza igazi vidéki - csengeri és debreceni - gyerekkorára és jó humorú édesapjára, akit 2005-ben veszített el. A Kossuth-díjas művésznő mindenesetre kitűnő géneket örökölt, előadóként és nőként sem mindennapi jelenség. A 49 évesen is gyönyörű színésznő extrém megjelenését legutóbb a Megasztár zsűrijében csodálhattuk meg, és így lesz ez a jövőben is, mivel Enikő a műsor ötödik szezonjára is elfogadta a felkérést.

Amikor nem zsűrizik, akkor játszik és rendez a Tivoliban, a Pesti Színházban és a Vígszínházban, melynek 2014-ig kinevezett igazgatónője is. A tehetséges színésznő 18 évig Kaszás Attila felesége volt, majd a jóképű szlovák színésszel, Milan Mikulcikkal alkotott párt, jelenlegi kedvese pedig Kamondi Zoltán filmrendező.

Létay Dóra

A bájos Létay Dóra színésznő, akit az elmúlt években a Jóban Rosszban sorozatbeli karaktere tett igazán népszerűvé, úgy tűnik, sokat megőrzött egykori huncut önmagából. Szőkesége és mosolya mit sem változott, de elmondása szerint a gyermeki kísérletező kedv is jellemző rá a mai napig.

Létay Dóra - ugyanaz a kedves, huncut mosoly

A sztár szülei értelmiségiek - apja mérnök, édesanyja pedagógus -, így az irodalom és művészetek iránti érdeklődésében nagy szerepe volt a családi indíttatásnak. Két évvel idősebb bátyjával, Dániellel kiskoruktól fogva azt látták, hogy a szüleik olvasnak, aktív szellemi életet élnek. Ez ragadós példa volt, a színésznő máig szívesen vág bele új dolgokba, még akkor is, ha az sok munkával és tanulással jár.

Ezért sem esett kétségbe, amikor karakterét, Pongrácz doktornőt a közelmúltban kiírták a sorozatból. Ha képernyőn nem is, színházban annál többet láthatjuk: a Kamarában a Szmájli, a Tháliában a Sírpiknik, a József Attila Színházban pedig az Add kölcsön a feleséged! című komédiában szerepel. Mostanában még szélesvásznon is feltűnik, a 40 éves színésznő anyát játszik A hetedik kör című magyar filmdrámában.

Görbe Nóra

A debreceni születésű Görbe Nórát egy ország zárta a szívébe, amikor 1984-ben elindult a Linda című, mára kultikussá vált sorozat. A vagány, karatés rendőrcsaj szerepét kifejezetten Nórára írták, akinek akkorra már volt némi színészi tapasztalata, de ami még fontosabb, az akciódús jelenetekhez elengedhetetlen hajlékonysága és mozgáskultúrája.

Görbe Nóra - törékeny, balettos kislány volt a későbbi vagány rendőrnő

A színésznő kislányként is bájos és törékeny alkat volt, jó ritmusérzékkel, nem véletlenül járatták a szülei balettra és ritmikus sportgimnasztikára már kiskorától fogva. Édesapja, a Kossuth-díjas színész, Görbe János révén vérében volt a szereplés, így nem véletlen, hogy a gimnázium után a Színművészetin kötött ki. A karate persze nem volt tantárgy ott sem, azt a fiatal színésznőnek a sorozat előtti, 14 hónapos kemény felkészülési időszakban kellett elsajátítania.

Az 53 éves színésznőnek két gyermeke született - Anna 23, Márton 21 éves - korábbi párjától, Gát György rendezőtől. Három éve talált rá ismét  a szerelem dr. Ormos Péter személyében, akivel azóta oltár elé is állt. Ami a színészetet illeti, Nóra a 2002-es új Linda-részek óta nem állt kamera elé, úgy tűnik, a korábbi színházi fellépésekkel és a Bojtorjánnal készített gyerekműsoraival is felhagyott.

Détár Enikő

Bizony, ez a tétován ácsorgó pici lány a régi családi fotón nem más, mint a Madách Színház dögös, vörös bombázója, Détár Enikő színésznő!
A színésznő Kerecsenden és Egerben töltötte felhőtlen és kalandos gyermekkorát, melynek sajnos édesapja halálával egy csapásra vége szakadt. Elmondása szerint szeleburdi gyerek volt, de bűbájos, nagyszájú kiscsaj, aki még az igazolatlan óráit is képes volt kidumálni a tanároknál.

Détár Enikő - imádnivaló kicsi lányként és szexis, vörös dívaként

Igazi kiskamaszként a suli mellett mindig volt ideje a barátokra, a bulizásra és a fiúszédítésre. Mai fejjel már csak nevet akkori hebrencs önmagán, de az önkifejezés és új kihívások iránti vágy ma is jellemző rá. Elnézve a szexis, 46 éves sztármamit, nehéz elhinni, hogy egykor önértékelési zavarokkal küzdött, pedig tiniként neki is meggyűlt a baja a fogyókúrákkal és önkínzó edzésekkel. A Színművészetire is csak másodszorra vették fel, de nem bánja, úgy érzi, a kerülőutakkal - rövid óvónői pályafutásával - is rengeteget tanult.

A testi-lelki egyensúlyt végül a sikerek, a stabil párkapcsolat és az anyaság hozta meg számára. A színésznő több mint 25 éve Rékasi Károly felesége, nagylányuk, Gigi egyetemista, Zsebi pedig kisiskolás. Enikőt áprilistól új darabban, a Tivoli Dr. Faustusában, valamint a Madáchban közkedvelt musicalszerepeiben láthatjuk.

Hernádi Judit

Csalóka a gyerekkori fotó, ez a szende, szemüveges kislány bizony egy igazi kis vadóc volt! Az ország egyik legkarakteresebb és legszexisebb dívája, Hernádi Judit már kicsiként sem volt egyszerű eset. A népszerű színésznő a Nők lapjának mesélt gyerekkoráról, súlyos betegségéről és kamaszkori lázadásairól. Kislányként is öntörvényű természet volt, több iskolából is eltanácsolták. 

Hernádi Judit - már kamaszként a maga útját járta

17 évesen már férjhez is ment, majd elvált, és, bár köztudottan hosszú ideig Görög László volt a párja, azóta sem állt újra oltár elé. Magánéletéről nemigen beszél, legfeljebb imádott nagylányáról, Zsófiról.

Kamaszkorától színésznek készült, tehetségét bizonyítja, hogy szörnyű érettségi jegyei ellenére is bejutott a főiskolára. Merészsége egyébként szerepeiben is megmutatkozott, a Hasutasok és a Nyugalom című filmek pikáns jeleneteivel is alaposan felkavarta a kedélyeket. Akárhogy is, az 54 éves színésznő rafinált nőiességét, tehetségét, szókimondó humorát és energiáját csak csodálni lehet.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Elképesztő a munkabírása is - a tévéműsorok mellett a Játékszínben, a Tháliában és a Madáchban is fut darabja -, hisz bevallottan szereti a kihívásokat. Nem bíz azért mindent a véletlenre, amatőr asztrológusként gyakran készít magának horoszkópot, ha útmutatást vár a csillagoktól.

Fotók: letaydora.hu, eszenyi.hu, gorbenora.fw.hu, hernadijudit-fanclub.gportal.hu, rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence, detar-rekasi.hu.

Ezt is szeretjük