A legdögösebb színészek kölyökkori képei

Lazák és imádnivalók – de vajon melyikről lehetett már gyerekként tudni, hogy milliók rajongnak majd érte? Íme, 4 sztár kissrácként!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tüzes tekintet, izmos test és buja férfiasság – bizonyára sok nő fantáziájában jelenik meg valamelyik híres pasi, többnyire olyan alakjában, ahogy a filmekből ismerik. Az ember lánya szereti azt hinni, hogy ők a nap 24 órájában ilyen dögösek és ellenállhatatlanok, sőt, már kisgyerekkorukban is elvarázsoltak minden csajszit a homokozóban.


Pedig akár tetszik, akár nem, a vászon gyakran hazudik: az ünnepelt színészek többsége fájdalmasan hétköznapi, akik messze vannak a tökéletességtől. Vannak azonban olyanok, akik képesek átmenteni valamit vászonmásuk vonzerejéből, és a laza sármőr karaktere szinte második bőrként simul rájuk.

De vajon volt-e jele annak gyerekkorukban, hogy ők lesznek napjaink mozis szívtiprói? A válaszunk igen, és erre négy bizonyítékunk is van! Elöljáróban két dolgot elárulunk: egyikük sem hirtelen elhatározásból vált szakmája legjobbjává - és hogy az átütő színészi tehetséggel mintha a férfias sárm is együtt járna.

Jude Law

36 éve, London egyik déli kerületében látta meg a napvilágot egy tanárnő és egy színész gyermekeként. Különös nevét édesapjának köszönheti, akit egyaránt inspirált a híres Beatles-dal, a Hey Jude, illetve Thomas Hardy: Lidércfény – angol eredetiben Jude, the Obscure – című regénye. Gyermekkorát Blackheath-ben, egy kis London környéki falucskában töltötte, itt is járt általános iskolába, majd 14 évesen lett az Alleyn’s School diákja. Az intézmény gondnoka szerint azért került hozzájuk a kisfiú, mert előző helyén állandó inzultálásnak volt kitéve.

Bár Jude senkit nem ismert, és mindig valamiféle kívülállónak számított, ez nem zavarta különösebben. Annál inkább a tanárokat, akik közül sokan nem bírták elviselni éleseszűségét és szókimondását. No, és persze kortársai sem nézték jó szemmel, hogy a „nagyképű” fiú milyen könnyen megtalálja a hangot a lányokkal.


Amikor éppen nem csajozott, akkor játszott: ugyanis már ezekben a korai években kapcsolatba került a színészettel, különféle darabokban szerepelt, még az iskolaújság is közölt róla kritikát akkoriban. Az azóta eltelt majd’ húsz évben nemhogy szűkebb hazáját, de a film tengerentúli fővárosát is sikerült meghódítania: a legnagyobb nevek között tartják számon, olyan kasszasikerekben dolgozhatott, mint A tehetséges Mr. Ripley, az AI, a Hideghegy vagy a nyáron bemutatott My Blueberry Nights, és kétszer Oscarra is jelölték.

Sztárság ide vagy oda, a nők még mindig fontos szerepet töltenek be a négygyermekes Law életében. 1997-től 2003-ig Sadie Frost színésznő volt a felesége, majd Sienna Millerrel bonyolódott viszonyba. Mostanában inkább alkalmi kalandokba bonyolódik.

Christian Bale

Ki gondolná, hogy az Amerikai pszicho és a Batman karakteres sztárja egy dél-afrikai származású tehetségkutató ügynök és kereskedelmi pilóta apától, valamint egy cirkuszi bohóc anyától származik? Bár Wales-ben született, szülei munkájából kifolyólag számos országban laktak, Portugáliától az Egyesült Államokig.
Gyermekkora a cirkusznak köszönhetően egyáltalán nem a megszokott mederben folyt – elmesélése szerint már korán bepillantást nyert a buja női idomok világába, első csókja is egy akrobata hölgyhöz, bizonyos Bartához köthető.

Bár kiskorában balettozni és gitározni tanult, nővére, Louise felkeltette benne a színjátszás iránti vágyat. Állítólag már a nagyapja is kacérkodott a színpadi léttel, hiszen annak idején stand-up komedistaként és mágusként is dolgozott. Mindenesetre néhány éve elhunyt édesapja teljes vállszélességgel támogatta fia terveit, feladta hát pilótaállását, és menedzselni kezdte Christiant.


Ennek köszönhetően nyolcévesen kapta meg élete első szerepét egy Lenor-reklámban, majd rá két évre máris Rowan Atkinson mellett találta magát egy Larry Shue komédiában. A többi pedig, ahogy mondani szokták, történelem: néhány kisebb szerep után Steven Spielberg klasszikusában, a Nap birodalma című drámában landol 13 évesen, és a karrierje innentől fogva töretlen.

A legkülönfélébb karaktereket képes életre kelteni a vásznon, legyen az pszichopata yuppi, csonttá aszalódott gépész vagy nagyszájú amerikai katona, Bale neve garancia a minőségre – nem véletlen, hogy a szórakoztatóipar legkreatívabb személyeként aposztrofálják. Ami a nőket illeti - bár nem veri nagydobra, 2000 óta él házasságban Sandra Blazic egykori modellel, kislányuk, Emmeline három éve jött világra.

Daniel Craig

A negyven éves szőke britre igazán akkor kezdtünk odafigyelni, amikor állandóan bombázott minket a média a legújabb Bondról szóló híradásokkal.
Pedig a tanár anyától és tengerész apától származó fiúcska már gyermekkora óta a színpad közelében van. Első próbálkozásai a Hilbre High School falai között történtek, még ma is élénken emlékszik rá akkori drámatanárnője, Hilary Green.

- Legkedvesebb emlékem vele kapcsolatban az, amikor Hamupipőke egyik csúnya nővérét alakította. Jó volt nézni, hogy egy olyan fiatalember, mint Daniel, aki temérdek erőt és érettséget tudott mutatni a színpadon, most lobogó hajjal merült el a komédiázásban.


Elmondása szerint alakítása olyan viccesre sikeredett, hogy szinte fetrengett a közönség a nevetéstől. És éppen ez a képesség az, ami csak a nagy színészek sajátja – úgy véli, a közhiedelemmel ellentétben, a leghozzáértőbbek képesek könnyeztetni, ugyanakkor hatalmas beleéléssel nevettetni is.

Nos, itt az ideje hát, hogy a magyar nézők is felfedezzék maguknak a tehetséges sztárt, aki hamarosan újra őfelsége titkosügynökeként bűvöli el rajongóit, a Quantum of Solace című, sorban a 22. Bond-filmben. Sajnos a magánéletben már kevés az esély arra, hogy felrázza és megkeverje a nőket. Egy félresikerült házasság és egy hosszabb kapcsolat után - Heike Makatsch német színésznő hét évig volt a párja - már egy ideje Satsuki Mitchell producerrel él.

Denzel Washington

Az egyik legismertebb fekete színész a multikulturális nagyvárosban, New Yorkban született, 54 évvel ezelőtt, egy szépségszalon-tulajdonos édesanya és egy református lelkész gyermekeként. Egy ideig a megszokott biztonságos mederben folydogált a család élete, ám amikor Denzel 14 lett, szülei őt és nővérét internátusba küldték, állítólag azért, hogy ne legyenek kitéve válási procedúrájuknak.

Bár eredetileg műszaki pályára kívánt lépni, Denzel végül mégis a Fordham Egyetem újságírás és dráma szakára jelentkezett, szabadidejében pedig az egyetemi kosárcsapat oszlopos tagja volt. A sportot valószínűleg sokkal jobban szerette, mint a tanulást, mert egyik szakról a másikra vándorolt, mígnem egyszer jelentkezett egy New England-i nyári táborba felügyelőnek. Egyik este tehetségkutató versenyt tartottak a táborozóknak, és mivel Denzel kimagasló teljesítményt nyújtott, arra biztatták, próbálkozzon meg a színészkedéssel.


Innentől aztán nem volt megállás: újult erővel vetette bele magát a tanulásba, és elkezdett drámaórákra járni, majd olyan komoly darabokban szerepelt, mint Shakespeare Othellója. A kritika ódákat zengett róla, ő maga pedig ösztöndíjat kapott a neves San Francisco-i színi konzervatóriumba, ahova végül egy évig járt, mielőtt úgy döntött, visszamegy oda, ahonnan elindult, és New Yorkban kezdi meg színészi pályafutását.

A kilencvenes években úgy tűnt, olyan filmekkel, mint a Pelikán ügyirat vagy a Philadelphia beskatulyázták az igazság harcosa szerepébe, az utóbbi időben árnyalt karaktereket is elvállal, és jól teszi.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A 2001-es Kiképzés korrupt és kegyetlen nyomozója szerepéért meg is kapta az Oscar-díjat, az Amerikai gengszterbéli alakítása pedig idén Arany Glóbusz jelölést hozott neki.

A valóságban viszont megmaradt igazi jófiúnak: 1983 óta Pauletta Pearson színésznő a hitvese, akivel még legelső filmje forgatásán találkozott, és akitől négy gyermeke született az idők során.

Ezt is szeretjük