A 2. magyar bronzérem egy órán belül: Tóth Krisztián cselgáncsozó harmadik lett a tokiói olimpián
Tóth Krisztián cselgáncsozó bronzérmet nyert szerdán a tokiói olimpia cselgáncstornáján.

toth-krisztian-cover2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tóth Krisztián bronzérmet nyert a 90 kilogrammosok között szerdán a tokiói olimpia cselgáncstornáján.

Az MTK versenyzője a harmadik helyért kiírt mérkőzésen az orosz Mihail Igolnyikovval szállt szembe, és a hosszabbítás negyedik percében kapott vazaarival nyert. 

Tóth Krisztián cselgáncsozó bronzérmet nyert 

A 27 éves Tóth Krisztián a magyar dzsúdósport tizedik érmét - a hatodik bronzot - szerezte ötkarikás játékokon.

Az összecsapáson a világranglistán harmadik Tóth lépett fel szokásához híven támadólag, aztán az orosz próbált akciót bemutatni. Utóbbi kezdeményezését jobban értékelte a bíró, mivel egymás után kétszer is intette a magyar cselgáncsozót. Az orosz átmenetileg egy vazaarit is kiharcolt, de ezt videózás után törölték.

Tóth Krisztián (fehérben) és az orosz Mihail Igolnyikov küzdelme a férfi cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén.
Tóth Krisztián (fehérben) és az orosz Mihail Igolnyikov küzdelme a férfi cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Következett az aranypontig tartó hosszabbítás, amiben Tóth egyik akcióját nézték vissza, de a küzdelem folytatódott. A ráadásból 3:28 perc telt el, amikor a 27 éves magyar versenyző sokadszorra ugrott be ellenfele alá, és fogta be a bal karját, ám ezúttal addig húzta lefelé a már fáradó Igolnyikovot, hogy vazaarit érően a földre vitte.

toth-krisztian
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A cselgáncsozó egy órán belül a második bronzéremmel örvendeztette meg a magyar szurkolókat: nem sokkal korábban a Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András, Gémesi Csanád összeállítású férfi kardválogatott szerzett bronzérmet a tokiói olimpián. A szerdai nap is jól indult: magyar idő szerint kora hajnalban Milák Kristóf olimpiai csúccsal nyert aranyérmet 200 méter pillangón.

A magyar küldöttségnek ez az ötödik dobogós helyezése Tokióban, két arany és egy ezüst mellett a második bronza.

Képes kvíz: felismered a magyar úszóolimpikonokat fotójuk alapján?

Képes kvízünkben a magyar úszósport több olimpiai bajnokát is láthatod. Teszteld tudásod, hányat ismersz fel közülük! 

Cover-fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezt is szeretjük