A 80-as évek gyönyörű színésznője volt: Tóth Judit 82 évesen ragyog a Hotel Margaret címszerepében
A Családi kör sztárja, Tóth Judit visszavonult, most azonban egy új sorozat, a Hotel Margaret főszerepében tér vissza.

toth-judit-rtlklub-femina-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tóth Judit már nagyon régen belopta magát a magyar nézők szívébe, a Jászai Mari-díjas színésznő volt ugyanis a Családi kör című sikersorozat egyik főszereplője. Összesen 17 epizódban szerepelt 1977 és 1981 között. 

A művésznő ezenkívül olyan filmekben és sorozatokban játszott, mint a Szépség Háza, A 78-as körzet, a Kisváros, a Barátok közt, a Korhatáros szerelem és a Drága örökösök.

Tóth Judit a Hotel Margaretben

Tóth Judit 2021-ben úgy döntött, hatvan év után visszavonul a színészettől, döntésének részben egészségügyi okai voltak. Erről mesélt az RTL Klub Reggeli című műsorában Szabó Zsófinak, illetve Peller Mariann-nak. 

- Tavaly határoztam el, amikor amúgy is leálltak a színházak. Nem szeretek róla beszélni, de van egy mozgásszervi problémám, amúgy sem tudtam volna játszani. Sántán, ugye, nem lehet, hacsak nem olyan a szerep. Koromnál fogva már lehet, mondjuk, boszorkányokat játszani! (…) Tulajdonképpen csodálkozom most is magamon, mert nagyon szerettem színésznő lenni - kezdte a vallomást.

Tóth Judit 1965-ben, fiatalon a József Attila Színház színpadán.
Tóth Judit 1965-ben, fiatalon a József Attila Színház színpadán.
Fotó: Fortepan/Kotnyek Antal

- Az egy boldogság este úgy lezuhanyozni, reggel úgy felkelni, hogy este játszol. Másképp kel fel az ember, csak arra koncentrál, este mi lesz. És egyszer csak azt vettem észre magamon, hogy muszáj nekem elmenni minden este? Nem is akarok én már olyan nagyon elmenni. Valahol az a motiváció, ami annyira élt, ami hajtott, amit annyira szerettem, megkopott - mesélte a műsorvezetőknek.

Nem bírta sokáig a színészet nélkül, amikor az RTL Klub felkérte, legyen ő a legújabb sorozatuk, a 2022. január 31-én indult Hotel Margaret címszereplője, azonnal elvállalta. 

A forgatás Tihanyban zajlott, Tóth Judit szerint minden nagyon gördülékenyen ment, és nagyon hamar bele tudott érezni a karakterébe. Egy csinos, elegáns hotel-tulajdonosnőt alakít, aki kemény kézzel irányítja a szállodát. 

Tímár Éva és Bujtor István

Tímár Évát a tévénézők A mi kis falunk mindenbe belekotnyeleskedő, ősz hajú Joli nénijeként ismerik. Fiatalon Bujtor Istvánnal, az Ötvös Csöpi-filmek legendás színészével és rendezőjével egy évtizeden át alkotott egy párt.  

Cover-fotó: RTL Klub/Reggeli

Ezt is szeretjük