Tornóczky Anita 10 éve hagyott fel a műsorvezetéssel: a 41 éves sztár ma kutyákkal foglalkozik
Tornóczky Anita tíz éve az állatvédelemért és a felelős állattartásért küzd.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tornóczky Anitát műsorvezetőként ismerte meg az ország: volt a NÉVshowR háziasszonya, vezette a T-Akta és az MTV Roadshow című műsorokat, valamint az egyik kereskedelmi csatorna reggeli műsorát is.

A műsorvezetéssel már bő tíz éve felhagyott, az Állatvédőrség szóvivőjeként, állatmentő akciók szervezőjeként és kutyatrénerként láthattuk különböző műsorokban, az elmúlt években igyekszik felhívni a figyelmet a felelős állattartás fontosságára.

Tornóczky Anita műsorvezetőből lett állatvédő

- Amikor televízióztam, nekem a T-Akta volt a szívem csücske, egy szocio-dokumentumfilm-sorozat, ami a közszolgálati televízióban ment. Börtönben, transzvesztita előadóművészekkel, apácákkal, látás- és mozgássérültekkel forgattam.

A kiszolgáltatottak, a mások védelme és másokkal megértetése mindig szívügyem volt. 

tornoczky-anita-batch
Fotó: YouTube/Erősebb Igen

- Amikor elkezdtem tudatosan kutyázni, az első dolog, amit elvégeztem, a terápiás kutyaképzés volt: ott is olyanokkal foglalkozol, akik valamiért segítségre szorulnak. Amióta viselkedésproblémás kutyákkal foglalkozom, azóta azt látom, hogy ott is a humán pszichológia a fontos, mert a kutya nem magától lesz olyan, amilyen, hanem a gazdi rossz energiája vagy rutinja befolyásolja - mesélte az Erősebb Igen beszélgetéssorozatban.  

A cikk az ajánló után folytatódik

Liebhaber Judit, a sorozat műsorvezetője azt mondta Tornóczky Anitának, hogy akcióhősként látja, amikor a csapata élén bevonul olyan állattelepekre, ahova más be se merne csöngetni.

- Valakinek előbb-utóbb ezeket az embereket meg kell állítania. Van különbség a szaporítók, az aktív állatkínzók, akik kedvtelésből vagy kéjből kínoznak, megölnek egy állatot, meg az idős néni között, aki három hónaposan láncra köti a kutyát, és nincs meg a fejében az, hogy az állat közben nő, a lánc pedig három centi mélyen belenő a nyakába. 

tornoczky-anita-kutya
Fotó: Instagram/Tornóczky Anita

Az állatvédelem és a felelős állattartás egyre több ember számára fontos, nő azoknak a száma, akik nem veszik a kutyát, hanem menhelyeken jelentkeznek gazdinak vagy ideiglenes befogadónak. A 41 éves sztár azt is fontosnak tartja, hogy az embereknek megmutassa, hogyan kell felelősen kutyát tartani. Ehhez a saját és más sztárok ismertségét is felhasználja. A politikusok is elkezdtek a témával foglalkozni, aminek eredményeként egy kérdőív is készült. 

- Tíz éve foglalkozom állatvédelemmel, és öt-hat éve nagyon erős lobbitevékenységem van abban, hogy valami történjen. Az első kérdőívet három éve véleményeztem. Boldog vagyok, hogy valami elkezdődött, de abban szkeptikus vagyok, hogy az emberek fejében gyorsan változnak a dolgok.

A gyerekek felelős állattartásra nevelésében hiszek,

abban, hogy ha a mostani óvodások és iskolások felnőnek, tíz-húsz év múlva másképp fogják tartani az állataikat. 

Dobó Kata ezért szakított Andy Vajnával

Dobó Kata nyolc évig alkotott egy párt Andy Vajnával, de szakításuk után is fontosak maradtak egymás számára. Élete fontos döntései előtt, vagy ha bántották valami miatt, mindig kikérte a producer véleményét. 

Ezt is szeretjük