Tomán Szabina és Árpa Attila lánya 15 éves: Amira kék hajjal vagány tini
Tomán Szabina Siker a mosoly mögött című könyvében lányairól, Amiráról és Szofiról is mesél.

toman-szabina-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tomán Szabina már gyerekkorában is meg akart felelni a felé támasztott elvárásoknak. Modellként is ezért tudott a legjobbak közé kerülni, és maradni. 

Siker a mosoly mögött - Mutatom, hogyan csináld című könyvében, amelyet az Athenaeum Kiadó adott ki, azt írta, húszévesen a megfelelési kényszer uralta az életét, de ezt mostanra sikerült leraknia. Ma már nem akar görcsösen megfelelni, megéli a jelent, és kifejezetten jól érzi magát. 

Tomán Szabina könyve

A Cápák között üzletasszonya úgy véli, a perfekcionizmusa háttérbe szorításában az anyaság nagy tanítója lett, mert a gyerekei tükröt tartanak. Első férjétől, Árpa Attilától 2007-ben született meg Amira, második férjét, az üzletember Bélát szintén egy lánnyal, Szofival ajándékozta meg 2018 januárjában. Tomán Szabinát nem érdekli, hogy minden területen és részképességben tökéletesek legyenek, a  boldogságuk a fontos. 

"Szofi egy igazi kiegyensúlyozott, cserfes kislány, nyitott a világra, minden érdekli. Már nem igényli, hogy folyton a szoknyámon üljön, közösségbe jár, és borzasztóan élvezi. 

Amira homlokegyenesen ellentétes, egy igazi harcos, a művészek minden érzékenységével megáldva és verve. Gimnazista, és grafikus szeretne lenni, a japán animék ultravagáns világáért rajong. Bár egy összetett személyiség, és visszahúzódóbb, mint a húga, frizuráját extravagancia jellemzi: egyik fele fehér, a másik hol fekete, hol kék, esetleg rózsaszín vagy zöld színekben pompázik” - mesélte a Tomán Diet alapítója, akinek nagyobbik lánya a családjáról szóló fejezetben azt írta, Amira haja éppen kék, de amikor a fotókat készítették, már rózsaszín volt, így szerepel a képeken. 

toman-szabina-konyv
Fotó: Athenaeum Kiadó

Nem akar semmit a gyerekeire erőszakolni, és szerinte fontos a bizalom, hogy higgyünk a gyermekeinkben. Az elengedés szintén, amit akkor kezdett el más dimenzióban megtapasztalni, amikor nagyobbik lánya kollégista lett. 

„Már második éve, minden vasárnap fogja a táskáját, és az otthon melegéből visszatér a kollégiumi szobájába. Ezt korábban elképzelni sem tudtam volna. Mintha az egyik karomat kitépnék. Na, azt nem tudom még, hogy ezzel mit lehet kezdeni, hogyan orvosolható.”

A könyvbemutatón Náray Tamással és Pataki Ágival.
A könyvbemutatón Náray Tamással és Pataki Ágival.
Fotó: Athenaeum Kiadó

Tomán Szabinának modellként a bűvös méretek miatt kellett az alakjára és a táplálkozására odafigyelnie, később más szempontok miatt vált fontossá számára az egészséges étkezés. Nagyobbik lányával nem meglepő, hogy az utóbbi miatt vannak harcaik mostanában. 

Néha égnek áll a hajam, hogy mit eszik-iszik, és természetesen borzasztóan aggódom, de próbálom a bennem lévő anyatigrist visszafogni. Ahogy oviban, kisiskolás korában sem védhetjük meg minden konfliktustól, most is hagynom kell megtalálnia a saját útját, megvívnia a saját kis csatáit. 

Tomán Szabina: Siker a mosoly mögött - Mutatom, hogyan csináld
Athenaeum Kiadó
14 990 forint

Ez nem önéletrajzi írás, mégis nagyon sok mindent megtudhatsz belőle rólam. A számomra fontos témákról ugyanis nem tudtam volna úgy írni, hogy ne meséljem el közben a saját történetemet is, ne avassalak be az én mindennapi rutinjaimba, szokásaimba. Mindabból, amiről olvasni fogsz, egy életszemlélet is kirajzolódik, úgyhogy bátran haladhatsz vele fejezetről fejezetre, fokozatosan nyersz beavatást a mindennapjaimba és gondolataimba.

Tomán Szabina férje

Tomán Szabina 2020-ban csatlakozott a Cápák között döntéshozóihoz. A műsor második évadától láthatjuk, nem ismer tréfát, ha üzletről van szó, csak olyan vállalkozásokba fektet, amelyekben szívvel-lélekkel hisz. Kisebbik gyermeke édesapját csak ritkán láthatjuk az oldalán, Szini Béla szintén az üzleti életben tevékenykedik.

Ezt is szeretjük