Ma 80 éves A mi kis falunk Joli nénije - Ilyen gyönyörű volt fiatal színésznőként Tímár Éva

Tímár Éva színésznőnek mind a négy nagy szerelme ismert férfi volt.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tímár Éva 1940. október 12-én született Siklóson, ma ünnepli a kereken 80. születésnapját. Több játék- és tévéfilmben, sorozatban is szerepelt, de sokan A mi kis falunk Joli nénijeként ismerik. 

Az RTL Klub sikerszériájában minden lében kanál, ősz hajú nénit alakít, de fiatal színésznőként szépségével is lenyűgözte a rendezőket és a színészeket is, akik közül több nagy szerelme is volt. Mindegyikkel barátságban váltak el. 

Tímár Éva fiatalon

17 éves volt, amikor felvették a Színművészetire, két évvel később pedig feleségül ment Kárpáti György vízilabdázóhoz (a háromszoros olimpiai bajnok 2020. június 17-én hunyt el - a szerk.), de a házasság csak pár évig tartott. 

Soltész Tamás felesége, Éva szerepében Az idegen című drámájának próbáján a Nemzeti Színházban 1965-ben.
Soltész Tamás felesége, Éva szerepében Az idegen című drámájának próbáján a Nemzeti Színházban 1965-ben.
Fotó: MTI/Keleti Éva

Tíz évig alkotott egy párt Bujtor Istvánnal, akivel a hatvanas években több közös filmben is szerepeltek, a pécsi teátrumban is együtt játszottak. Tímár Éva következő nagy szerelme Tordy Géza volt. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színész, rendezőtől született a lánya. 

- Sokan azt hiszik, hogy a felesége voltam, pedig nem. A szívünk mélyén tudtuk, hogy nem lesz egy hosszú, tartós kapcsolat a miénk, ezért megbeszéltük, ne vacakoljunk, engedjük el egymást. Viszont ő az egyetlen gyermekem, Rita édesapja - mesélte a Best magazinnak szeptemberben. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Éveken át volt a társa Csiszár Imre Kossuth- és Jászai Mari-díjas színházi rendező, színházigazgatónak is. 

- Tíz évig Miskolcon játszottam, ahol Csiszár Imre volt a művészeti vezető, vele hosszú évekig éltünk szép kapcsolatban. Előfordult, hogy Rita két helyen járt óvodába, Pesten és Miskolcon is. 

Tímár Éva színésznő és Csiszár Imre rendező a Hogy volt!? című tévéműsor felvételén 2014 januárjában.
Tímár Éva színésznő és Csiszár Imre rendező a Hogy volt!? című tévéműsor felvételén 2014 januárjában.
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

A lánya ma már 43 éves, és bár magyar-francia szakon végzett, egy reklámügynökségnél dolgozik menedzserként. Két fiú édesanyja, Vilmos 12, Mihály tízéves, és nem csak az anyai nagyanyjuk, de nagyapjuk is nagyon büszke rájuk. 

- Géza papával remek a viszonyuk. Életem legnagyobb örömei, legnagyobb ajándékai és segítségei ők - árulta el a Jászai Mari-díjas színésznő a hetilapnak. 

A mi kis falunk Zömbiknéje

Tóth Enikő A mi kis falunk című sorozatban Pajkaszeg egyik öregasszonyát, Zömbiknét alakítja. A színésznő a civil életben mosolygós és hatvanévesen is gyönyörű nő. Képes összeállításunkban megnézheted, hogy néz ki valójában, és azt is láthatod, mennyire hasonlít Julia Robertsre, akit általában ő szinkronizál. 

Ezt is szeretjük