Meglepő, Till Attila minek készült: sosem akart műsorvezető lenni
Till Attila a kilencvenes években nem találta érdekesnek a műsorvezetést. Elárulta, mi volt az álommunkája.

tilla-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak, akik már gyermekkorukban pontosan tudják, mivel szeretnének foglalkozni felnőttként, másokban ez az iskola befejezésével kristályosodik ki. Olyanok is akadnak, akikben ugyan korán megfogalmazódik, mi álmaik hivatása, végül a sors egy teljesen más irányba sodorja őket.

Till Attila is olykor elgondolkozik azon, milyen érdekes, hogy az élet bizonyos dolgokban az emberek helyett dönt: ő sem azon a pályán maradt, amelyet elképzelt magának.

Till Attila festőművésznek készült

Ugyan szerszámkészítő édesapja azt szerette volna, ha szakmát szerez, hiszen a mesterembereket jól megfizetik, őt inkább a művészetek világa vonzotta. Már kisfiúként látszott, van érzéke és kézügyessége a rajzoláshoz, így érthető, hogy sokáig festőművésznek készült.

- Gyerekkoromban nagyon sokat bíbelődtem rajzolással, ragasztgatással. Kerámiaszakkörökre jártam, az anyám mindig vitt. Voltak külön magánrajztanáraim - idézte fel a múltat Osváth Zsolt 1Kanapén című YouTube-műsorában.

Másodjára vették fel a Képzőművészeti Szakközépiskolába, majd különböző képesítéseket is megszerzett: például díszletfestő és díszletkészítő munkás papírja is van. Noha merőben más vonalon mozgott, 1994-ben mégis a médiában találta magát: az MTV1-nél kezdte tévés karrierjét a Múzsa című kulturális híradó hétvégi ajánlójaként.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Sose akartam tévézni. Se a televíziózást, se semmilyen kommersz dolgot nem szerettem. A televíziózást történetesen nem tartottam túl izgalmasnak - árulta el.

Végül mégis a képernyőre került, ugyanis a Múzsa című műsorba olyan embert kerestek, aki ért a képzőművészethez.

tilla
Fotó: YouTube/ZSHOW time

- Mindig a képzőművészet volt a legnehezebb rész. A színházhoz picit mindenki jobban értett. Kimentek a szerkesztők a helyszínre, és nem tudták, hogy mi történik. Teljesen el voltak veszve, én viszont ebben a közegben éltem. Így először szerkesztő lettem, aki elsősorban képzőművészeti anyagokat csinál. 

Végül kitanulta a műsorvezetést, és a munkák is megtalálták: a TV3 Menjünk! házigazdája lett, majd a 72 órában láthatták a nézők. A 2000-es évek elején igazolt át a TV2-höz, ahol egy ország szerette meg.

Majka villanyszerelő volt

Majka 2002-ben költözött be a Való Világ villájába, ezzel pedig örökre megváltoztatta az életét. A valóságshow előtt villanyszerelőként kereste a kenyerét, a Győri Ipari Parkban is dolgozott, ám ott hatalmas bakit vétett, egy fénycső miatt milliárdos kárt okozott a megrendelőjének.

Cover-fotó: TV2/Sztárban Sztár 2022

Ezt is szeretjük