A Tévétorna ikrei voltak a 80-as években: Erika és Mara 50 fölött is gyönyörűek
Fejes Erika és Mara mindketten két gyermeknek adtak életet, a mai napig megismerik őket az utcán.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fejes Erikát és Marát a nyolcvanas években a Magyar Televízióban a Tévétornának köszönhetően ismerte meg az ország. 

Kislányként versenytornáztak, miután abbahagyták, a műsor alapítói, Müller Kati és Bérczi István javaslatára kerültek be tiniként a Tévétornába. 

Tévétorna-ikrek 2022-ben

- A Tévétornában való szereplésért nagyon kevés pénzt kaptunk, az adások ismétléséért pedig semmit. Nem foglalkoztunk azzal, hogy híresek vagyunk, és esetleg jobban megnéznek minket az utcán. Átlagos családban éltünk. Édesapánk a Tungsram vállalatnál művezetőként, később igazgatóként dolgozott, édesanyánknak varrónő volt az eredeti szakmája, sok ruhánkat ő készítette - mesélték a Meglepetés magazinnak.

Amikor a Tévétorna véget ért, Rózsa György felkérte őket, legyenek a Zsákbamacska háziasszonyai, amit a Telemázli követett: az előbbiben két, az utóbbiban öt évig voltak láthatók. 

- Még a kilencvenes években is sok helyre hívtak minket. A műsorvezetők mellett mosolygós hoszteszként vettünk részt a vetélkedőkben. Szerettük csinálni, de sajnos arra nem gondoltunk, hogy kiaknázzuk az ismertségünk adta lehetőségeket. Akkoriban nem léteztek menedzserek, akik felépítettek volna nekünk egy komolyabb tévés karriert. (…) A tornász és táncos múltunkkal talán létrehozhattunk volna egy eladható, erős Fejes tesós márkát. 

Fejes Erika és Fejes Mara (jobbra) 2013 áprilisában az M1 Ridikül című női beszélgetős műsorában.
Fejes Erika és Fejes Mara (jobbra) 2013 áprilisában az M1 Ridikül című női beszélgetős műsorában.
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

Háttértáncosként is dolgoztak Gergely Róbert, a Korda házaspár és a Varga Miklós Band koncertjein. Fejes Erika az utóbbinak köszönhetően ismerte meg férjét, Varga Miklós színész-énekest, akivel összeházasodtak, ikreik 2001 januárjában születtek meg, Vivien és Szabolcs az édesapjuk nyomdokaiba lépett. Az ének iskolájában, illetve a Sztárban sztár +1 kicsi című műsorokkal váltak ismerté. Marának két fia született, Márton és Balázs, férjével hét évvel ezelőtt váltak el. 

Fejes Erika az ELTE-n diplomázott művelődésszervező szakon, Mara pedig kereskedelmi üzemgazdász és jogi asszisztens szakon végzett, továbbá mindketten elvégezték a Modern Táncpedagógus képzőt. Mara a budatétényi Klauzál Művelődési Központban gazdasági asszisztensként dolgozik, Erika ovis tornát és iskolásoknak modern táncórát tart. Az emberek a mai napig felismerik őket az utcán. 

- Talán azért, mert a karakterünket nem veszítettük el. Lehet, hogy több a ráncunk, de az ötvenes éveinkben is igyekszünk fittek lenni.

Kovács P. József egykor és ma

Kovács P. József a Magyar Televízió egyik legnépszerűbb férfi bemondója volt. 1961-ben kezdett el dolgozni a televízióban. 2001-ben a Magyar Televízió életműdíjával tüntették ki, ugyanebben az évben önként távozott a köztévétől.

Ezt is szeretjük