Televíziós Újságírók Díja gála: Ördög Nóra hatodik alkalommal lett a legjobb női műsorvezető
A 2021-es Televíziós Újságírók Díja gálán tegnap este 12 kategóriában hirdettek győztest.

televízios-ujsagirok-dija-2021
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

12 kategóriában immár nyolcadik alkalommal osztották ki szerda este a Televíziós Újságírók Díját. A szervezők már augusztus elején bejelentették a díjra esélyes, kategóriánkénti legjobb három-három tévés személyiség vagy produkció nevét, közülük kerültek ki a 2020-as év legjobbjai.

A díj alapításakor, 2014-ben kilenc, 2021-ben viszont már 13 médium - a 24.hu, a Hír7, az Index, a Kreatív, a Marketing&Media, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin, a Telex és a TVR-hét - képviseltette magát a szakmai zsűriben.

Televíziós Újságírók Díja 2021 

Az RTL Klub 11 kategóriában volt érdekelt, ebből hatot díjra váltott, a TV2 nyolc kategóriában volt jelölt, és öt elismerést vitt haza. A Spektrum Home egy díjat zsebelt be. 

ordog-nora-ujratervezes
Fotó: TV2

Ördög Nóra a közösségi oldalán már kedden elárulta, hogy 39 évesen valahova elutazik repülővel, ahonnan 40 évesen tér haza. Azóta kiderült az úti cél is, Nánási Pállal Görögországból posztolt fotót. A 2021. szeptember 8-án 40. születésnapját ünneplő tévés a Televíziós Újságírók Díja gálán különleges ajándékban részesült: a díjátadóról telefonon hívták fel, hogy tudassák vele, az Újratervezés című műsorért ő lett a 2020-as év legjobb női műsorvezetője.  

- Ma vagyok negyvenéves, és ennek felét televíziózással töltöttem. Ezt a díjat jelnek veszem, hogy nem jártam rossz úton - üzente a teremben kihangosítva a meglepett műsorvezető, aki hatodszor nyerte el az elismerést. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A legjobb férfi műsorvezető Istenes Bence lett, aki 2019-ben rendhagyó öltözékben vette át a díjat. Elnézést is kért, hogy ezúttal egy sima fehér inget húzott fel, azt mondta, a piros melegítője épp a mosásban van. Megköszönte, hogy annak ellenére, hogy sokat hisztizik, az RTL Klub még mindig sokat foglalkoztatja. 

istenes-bence
Fotó: Femina/Rátkai Márk

Az RTL Klub Mellékhatás című sorozata négy kategóriában összesen hat jelölést kapott, ebből a heti sorozat, a színésznő (Sztarenki Dóra) és a mellékszereplő (Barta Ágnes) kategóriát meg is nyerte. A színész kategóriában ugyancsak az RTL Klub egyik heti sorozata diadalmaskodott, ezt az elismerést Scherer Péter vehette át az Apatigrisben nyújtott alakításáért. 

- Azért sikerült ezt a díjat elhappolnom a csodás kollégák elől, mivel két lányom és egy feleségem van, én ezt már húsz éve gyakorlom - mondta a Jászai Mari-díjas színész, aki a sorozatban három lány odaadó édesapját játssza.  

scherer-peter
Fotó: Femina/Rátkai Márk

A legjobb talk-show-nak a szakmai újságírók a DTK: Elviszlek magammal című műsort választották, ami a Spektrum Home csatornán fut. D. Tóth Kriszta kiemelte, hogy az adásokat egy mindössze öt fős csapat készíti, már csak ezért is menő, hogy ilyen nagy csatornák és nevek között nyerhettek. 

A TV2 a női műsorvezető kategóriája mellett megnyerte a napi sorozat (Mintaapák), a vetélkedő és sportműsor, a reality, valamint a zsűritag kategóriát. Az utóbbiért Bereczki Zoltán állhatott a színpadra a Sztárban Sztárért. A színész szerint azért tehette ezt meg, mert 2020-ban sem Liptai Claudia, sem Majka, sem Hajós András nem volt zsűritagja valamilyen tévés produkciónak. 

A 2021-es Televíziós Újságírók Díjra jelöltek és nyertesek a 2020-ban képernyőre került produkciók és személyiségek közül:

Nagyszabású show-műsor
Álarcos énekes (RTL Klub)
Dancing with the Stars (TV2)
Sztárban sztár (TV2)

Vetélkedő és sportműsor
Észbontók (VIASAT3)
Exatlon Hungary (TV2)
Magyarország, szeretlek! (Duna TV)

Reality
Cápák között (RTL Klub)
Farm VIP (TV2)
Nyerő Páros (RTL Klub)

Talk-show
DTK: Elviszlek magammal (Spektrum Home)
Életünk története (RTL Klub)
Jakupcsek plusz (ATV)  

Zsűritag
Bereczki Zoltán (Sztárban Sztár)
Gáspár Laci (Álarcos énekes, Made in Karantén)
Rácz Jenő (A Konyhafőnök, A Konyhafőnök VIP)

bereczki-zoltan
Fotó: Femina/Rátkai Márk

Női műsorvezető
D. Tóth Kriszta (DTK - Elviszlek magammal)
Lilu (Cápák között)
Ördög Nóra (Újratervezés)  

Férfi műsorvezető
Istenes Bence (Álarcos énekes)
Till Attila (Bezár a bazár, Sztárban Sztár, Propaganda)
Stohl András (A Piramis, Dancing with the Stars)

Heti sorozat
A mi kis falunk (RTL Klub)
Apatigris (RTL Klub)
Mellékhatás (RTL Klub)

mintaapak
Fotó: Femina/Rátkai Márk

Napi sorozat
Bátrak földje (RTL Klub)
Drága örökösök (RTL Klub)
Mintaapák (TV2)

Színésznő
Borbély Alexandra (Mellékhatás)
Rujder Vivien (Apatigris)
Sztarenki Dóra (Mellékhatás)  

sztarenki-dora
Fotó: Femina/Rátkai Márk

Színész
Mészáros Béla (Mintaapák)
Nagy Zsolt (Mellékhatás)
Scherer Péter (Apatigris)

Mellékszereplő
Bánki Gergely (A mi kis falunk)
Barta Ágnes (Mellékhatás)
Haumann Máté (Mellékhatás)

Cover-fotó: Femina/Rátkai Márk

Ezt is szeretjük