Elképesztő, Istenes Bence hogy jelent meg az esti díjátadón
14 kategóriában hirdettek győztest a 2019-es Televíziós Újságírók Díja gálán.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ünnepélyes gálaest keretében hatodik alkalommal osztották ki szerda este a Televíziós Újságírók Díját. Az RTL Magyarország öt, a TV2 Csoport négy, az HBO három, a VIASAT és a Spektrum Home egy-egy elismeréssel tért haza a díjátadóról. A gálaest kezdetén a szervezők megemlékeztek az idén elhunyt Baló Györgyről és Andy Vajnáról. 

2019-ben minden eddiginél több, összesen 14 kategóriában hirdettek győztest: díjat adtak át nagyszabású showműsor, vetélkedő, reality, comedy show, zsűritag, női műsorvezető, férfi műsorvezető, magyar sorozat, színésznő, színész, mellékszereplő, gasztro reality kategóriában, valamint idén a talkshow és az új sorozat kategória legjobbját is elismerték.

A Televíziós Újságírók Díja a szakmédia által 2014-ben alapított elismerés, melynek célja, hogy klasszikus kritikai szempontok alapján emelje ki a legprofesszionálisabb magyar tévés teljesítményeket. A díj szabályzata alapján kategóriánként az a három televíziós produkció és személyiség került az esélyesek közé, akikre az elismerést odaítélő médiumok, a 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:Com, a Kreatív, a Marketing&Media, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét szakújságírói a legtöbb szavazatot adták.

A legjobb női műsorvezetőnek járó díjat Liptai Claudia nyerte, a legjobb férfi műsorvezetőként pedig Istenes Bence állhatott színpadra - nem is akárhogyan! A 31 éves sztár már megérkezésekor a figyelem középpontjába került, ugyanis tetőtől talpig Adidas sportszerelésben érkezett. A színpadra először akkor lépett fel, amikor a Survivor nyerte a reality kategóriában, majd amikor Majka és Sebestyén Balázs elől ő orozta el a legjobb férfi műsorvezetőnek járó díjat.

istenes-bence-puskas-peti
Fotó: Femina/Rátkai Márk

Demcsák Zsuzsa, aki a Budapest Music Centerben rendezett, több mint kétszáz vendég részvételével zajló esemény háziasszonya volt, azzal viccelődött, hogy a szintén tornacipőt húzó és tarka inget viselő Puskás Petivel úgy néznek ki egymás mellett, mint az iskolás gyerekek.

- Annyi a különbség, hogy én jól nézek ki, meg az ő neve most hangzott el először – szólt be lázán Istenes Bence kollégájának és barátjának, miután átvette a díját.

Danis Lívia, Thuróczy Szabolcs, Ónodi Eszter és Döbrösi Laura.
Danis Lívia, Thuróczy Szabolcs, Ónodi Eszter és Döbrösi Laura.
Fotó: Femina/Rátkai Márk

Az HBO Aranyélet című sorozata tarolt az idei díjátadón is: a harmadik évaddal harmadik alkalommal nyerték el a legjobb sorozatnak járó díjat, emellett Thuróczy Szabolcs a legjobb színész, Danis Lídia a legjobb mellékszereplő díját vehette át. A legjobb színésznő ezúttal Kovács Patrícia lett a Korhatáros szerelemben nyújtott alakításáért.

A tavalyi évben olyan sok magyar sorozatot láthattak a nézők, hogy a Televíziós Újságírók Díját odaítélők létrehozták az új magyar sorozat kategóriát is, amelyet az RTL Klub A Tanár című sorozata nyert.

a-tanar-nagy-ervin
Fotó: Televíziós Újságírók Díja

Nagy Ervin a díj átvételekor azt mondta, tíz évvel ezelőtt csak rosszat gondolt és nyilatkozott a kereskedelmi tévékről, de azóta olyan sok pozitív változás történt, hogy szerinte a magyar sorozatkészítés jó irányt vett, megcélozta az európai színvonalat, ezért számra is megtiszteltetés, hogy több alkotásban is szerepelhetett.

d-toth-kriszta
Fotó: Femina/Rátkai Márk

Majoros Péter Majkát a zsűritag kategóriában díjazták, a legjobb showműsor az X-Faktor, a legjobb comedy show az Észbontók, a legjobb talkshow pedig a DTK: Elviszlek magammal lett. D. Tóth Krisztát nehéz volt rábeszélnie a Spektrum Home vezetőinek, hogy népszerű online beszélgetős sorozatával térjen vissza a tévé képernyőjére, de végül sikerrel jártak, és már készülnek az újabb évad anyagai.

A 2019-es Televíziós Újságírók Díja jelöltjeinek és győzteseinek teljes listája

Nagyszabású showműsor
Ninja Warrior Hungary (TV2)
Sztárban Sztár (TV2)
X-Faktor (RTL Klub)

Vetélkedő
A Fal (RTL Klub)
A Piramis (TV2)
Áll az alku (TV2)

Reality
Keresem a családom (RTL Klub)
Nyerő Páros (RTL Klub)
Survivor (RTL Klub)

Gasztro reality
A Konyhafőnök VIP - A séfek csatája (RTL Klub)
Gasztroangyal (Duna)
Ide süss! (VIASAT3)

Comedy show
Észbontók (VIASAT3)
Mit tenne a gyereked? (TV2)
Showder Klub (RTL II)

Talkshow
DTK: Elviszlek magammal (Spektrum Home)
Propaganda (TV2)
Tesztbeszéd (Spektrum Home)

Zsűritag
ByeAlex (X-Faktor)
Majka (Sztárban Sztár)
Papp Szabi (Sztárban Sztár)

Női műsorvezető
Lilu (RTL Klub)
Liptai Claudia (TV2)
Ördög Nóra (TV2)

Férfi műsorvezető
Istenes Bence (RTL Klub)
Majka (TV2)
Sebestyén Balázs (RTL Klub)

Sorozat
A mi kis falunk (RTL Klub)
Aranyélet (HBO)
Válótársak (RTL Klub)

Új sorozat
200 első randi (VIASAT3)
A Tanár (RTL Klub)
Korhatáros szerelem (TV2)

Színésznő
Kovács Patrícia (Korhatáros szerelem)
Lovas Rozi (A mi kis falunk)
Ónodi Eszter (Aranyélet)

Színész
Nagy Ervin (A Tanár)
Olasz Renátó (Aranyélet)
Thuróczy Szabolcs (Aranyélet)

Mellékszereplő
Danis Lídia (Aranyélet)
Osváth Judit (Csak színház és más semmi)
Rujder Vivien (Korhatáros szerelem)

Ezt is szeretjük