Felismered az Apatigris főszereplőjét? Scherer Péter 22 év alatt ennyit változott
Scherer Péter egészen máshogy festett a harmincas éveiben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2020 áprilisában mutatta be az RTL Klub az Apatigris című sorozatot, amely 2021-re immár a második szezonjánál tart. A történet egy egyedülálló apáról és annak három lányáról szól, akik szerelmi életük alakulásával törnek borsot édesapjuk orra alá - ez az alapszituáció rengeteg humoros jelenetet szül, amelyet csak tetőz a színészek játéka.

Sokaknak a gyerekeiért bármire képes édesapa, Labanc Péter karaktere a kedvence, akit Scherer Péter kelt életre. A Jászai Mari-díjas színész népszerűsége a 2015-ben bemutatott Válótársakkal ugrott meg, ám karrierje ennél jóval korábban kezdődött.

Scherer Péter így festett karrierje elején

A saját magát későn érő típusnak jellemző színész eredetileg nem a világot jelentő deszkákra vágyott. A Budapesti Műszaki Egyetemen kezdte meg felsőfokú tanulmányait, majd 1987-ben le is diplomázott ott. 

scherer-péter-akkor-és-most
Fotó: MTI/Kovács Tamás, RTL Klub/Apatigris

A ’80-as évek közepétől csatlakozott az Arvisura színházi társulatához, majd szabadúszóként kezdte bontogatni a szárnyait a filmkészítés világában. A kamera előtt a Sztracsatella című filmben debütált Kern András oldalán, majd a vígjátékok felé vette az irányt. 1999-ben Mucsi Zoltánnal játszott a Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten című filmben. 38 évesen egészen máshogy festett, például fekete borosta borította az arcát. 

Ezek után számos alkotásban tűntek fel. Ilyen volt például az Anyád! A szúnyogok vagy az Utolsó vacsora az Arabs Szürkénél, de a közönség az Argo első és második részében, valamint a Magyar vándorban is imádta.

Noha viszonylag későn eszmélt rá, hogy a színészet a jövője, már iskolásként felfigyeltek a tehetségére. 

- A magyartanárom valamit meglátott a szememben. Adott egy Karinthy-prózát, biztatott, hogy induljak el vele az iskolai Ki mit tud?-on. Megtanultam, előadtam és ötödikes létemre megnyertem a felsős kategóriát a suliban. Továbbjutottam a városira, és azt is megnyertem. Ez nagyon nagy dolog volt, 600 néző előtt elmondtam úgy Karinthyt, hogy tényleg nevettek rajta. Akkoriban nem volt drámatagozat, nem voltak castingok, sokkal nehezebb volt elindulni ezen a pályán - mesélte a 95.8 Sláger FM Sláger Téma című műsorában 2020 márciusában.

Lengyel Tamás A mi kis falunkban és a való életben

Képes összeállításunkban megnézheted, A mi kis falunk Gyuriját alakító Lengyel Tamás a való életben mennyire sármos férfi. 

Ezt is szeretjük