Rudolf Péter és Eszenyi Enikő első, közös filmjükben: közel 40 éve így néztek ki
Így festettek az 1981-ben készült Cha-cha-cha című filmben.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Miután Eszenyi Enikő márciusban egy Facebook-posztban tudatta, hogy visszamondta a Vígszínház vezetésére benyújtott pályázatát, a Fővárosi Közgyűlés úgy határozott, a helyét az igazgatói székben július elsejétől Rudolf Péter veszi át. Az RTL Klub hétfő esti Híradójában kiderült, az új és a régi igazgató közösen arról egyezett meg, hogy Eszenyi nem lép a teátrum épületébe, még futó darabjainak felújító próbáit videóbejelentkezésben intézi.  

A két színész élete nem most először fonódott össze, számos produkcióban láthattuk őket együtt azelőtt színpadon és a mozivásznon egyaránt, köztük életük első nagyjátékfilmjében, Kovácsi János Cha-cha-chájában is.

 Rudol Péter és Eszenyi Enikő filmje

Az 1982-ben bemutatott zenés vígjáték egy gimnazista fiú, Gruber Ernő életét követte nyomon, aki délutánonként egy tánciskolában múlatta az idejét, és hódította meg osztálytársnői szívét. A közel negyven év alatt mindketten rengeteget változtak, a következő felvételen szinte rájuk sem lehet ismerni. 

A forgatás alatt még a Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatói voltak. A színésznő 20, míg partnere 21 esztendős korában kapta meg a szerepet. Kevesen tudják, hogy a főiskolai évek alatt is egy osztályba jártak, ahol a legnagyobbaktól sajátították el a szakma csínját-bínját, mestereik Horvai István és Kapás Dezső voltak.

1983-ban szerezték meg a diplomát, és életútjuk továbbra is összefonódott: a Vígszínházba kerültek. Míg Rudolf Péter 1998 után szabadúszóként folytatta a karrierjét, addig Eszenyi Enikő először színésznőként, majd rendezőként csatlakozott a társulathoz, végül vezetőként állt az intézmény élére.

Rudolf Péter lánya

Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter gyerekeikről csak nagyon keveset beszélnek, nem sokat tudni róluk azon kívül, hogy hárman vannak: a színésznő első házasságából született Flóra, valamint közös gyermekeik, Olivér és Szonja. A kisebbik lány a szülei nyomdokába lépett, most végzett a Színművészeti Egyetemen, és júliusban úgy döntött, a Story magazinnak mesél arról, miért választotta édesanyja és édesapja hivatását.  

Ezt is szeretjük