Megnyerte a 2009-es Csillag Születiket: Tabáni István 44 évesen kétgyermekes családapa
Tabáni István teremőrből lett a tehetségkutató második évadának győztese. A szakmai pályafutása mellett a magánélete is mesébe illően alakult.

tabáni-istván-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tabáni István számára nagyon hamar világossá vált, fogékony a művészetekre. Tehetsége először nem a zene, hanem a festészet irányába vitte: ötszöri nekifutásra sem vették fel a Képzőművészeti Egyetemre, így teremőrként helyezkedett el az Iparművészeti Múzeum kelet-ázsiai részlegén.

Ezután fordult az éneklés felé. Sosem tanult hangképzést, teljesen autodidakta módon képezte magát. 2008-ban próbált először szerencsét a tehetségkutatók világában. 

Tabáni István 44 évesen

Bár a Megasztár negyedik évadában nem sikerült bejutnia a legjobb 12-be, ez nem szegte kedvét, hogy egy évvel később megpróbálkozzon a Csillag Születikkel. Az RTL Klub show-jának válogatóján legnagyobb példaképe, Freddie Mercury slágerét énekelte: a Queen Bohemian Rhapsody című klasszikusával letarolta a színpadot.

tabáni 1
Fotó: RTL Klub/Csillag Születik

A verseny során többször is énekelt a rockbandától, illetve Máté Péter szerzeményeit is hallhattuk az előadásában. A legjobb harmincba az Ez majdnem szerelem volttal jutott be, az egyik élő show-ban pedig az Ő című dalt adta elő. 

Nem véletlen, hogy sokan párhuzamot véltek felfedezni közte és a tragikusan fiatalon elhunyt zenész között. A mai napig megkapja a rajongóktól, hogy megjelenése és énekhangja is hasonlít Máté Péterre.

Tabáni István 2022. február 4-én a Máté Péter 75. születésnapja alkalmából rendezett emlékkoncerten a Kongresszusi Központban.
Tabáni István 2022. február 4-én a Máté Péter 75. születésnapja alkalmából rendezett emlékkoncerten a Kongresszusi Központban.
Fotó: TV2/Tények Plusz

- Bár ő is egy különálló személyiség, meg én is, rendszeresen összehasonlítanak vele. Már a tehetségkutató műsorban sem, és ma sem foglalkozom azzal, hogy stílusban vagy fizimiskában hasonlítok-e Máté Péterre - ecsetelte a Tények Pluszban 2022 februárjában a Máté Péter 75. születésnapja alkalmából rendezett emlékkoncerten.

Annyiban hasonlít az életük, hogy mindkettejüknek két gyermeke született, csak míg Máté Péter lányos, Tabáni István kétszeres fiús apuka lett. Felesége, Csilla 2018-ban ajándékozta meg első közös gyermekükkel, Nataniel Istvánnal, kisebbik fiukat, Noel Dominikot pedig 2020 decemberében hozta a világra. 

Utasi Árpi akkor és most

Utasi Árpi mindössze 14 éves volt, amikor a tévénézők megismerték az RTL Klub különleges tehetségkutatójában, a Csillag Születikben. A mesemondóból mára felnőtt férfi lett, képes összeállításunkban megnézheted, hogy fest napjainkban.

Cover-fotó: RTL Klub/Csillag Születik

Ezt is szeretjük