Szulák Andreát ezért nézték le a kollégái: kritizálták, amikor szerepet kapott az Operettszínházban
Szulák Andrea kis híján visszaadta a Funny Girl főszerepét az Operettszínházban a kritizálói miatt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szulák Andrea karrierje eredetileg énekesnőként indult. Tánczenészként számos külföldi országban, így  Angliában, Németországban és Hollandiában is fellépett. Itthon a Neoton Família kettészakadása után indult el a hírnév útján, ő lett az új Neoton énekesnője.

Színművészként is szép pályafutást tudhat a magáénak. A mai napig számtalan előadásban, filmben és sorozatban láthatjuk viszont. A kamera előtt az 1980-ban bemutatott Ballagás című tévéfilmben debütált, de olyan ikonikus szériákban is láthattad, mint a Linda vagy az Űrgammák.

Szulák Andreát ezért nézték le a kollégái

Annak ellenére lett színésznő, hogy annak idején nem szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, és nem is tanulta a mesterséget. A szerepek szinte maguktól találtak rá.

- Minden egy fantasztikus kiugrással indult, a Hotel Menthollal az Operettben. Az egy őrületes detonáció volt, amit utána követett, hogy a Győri Nemzeti Színházban rögtön egy főszerepet rám bízott Korcsmáros György. Ezzel megteremtve bennem azt a vágyat, hogy engem ez sokkal jobban érdekeljen, mint bármi más - mesélte Péterfi Judit TÜKÖR című műsorában.

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Böhm György előadása nemcsak hihetetlenül sikeres lett, de egyfajta katalizátorként indította el Szulák Andreát a pályán. 

- Innentől kezdve, mint a golyó a lejtőn, elindultam. Láttak más rendezők, más színházigazgatók, jöttek a feladatok. És amikor a Budapesti Operettszínházban Kerényi Miklós Gábor lett az igazgató, és Böhm György megrendezte a Funny Girlt, na ott kezdődött el egy másik irány, a hopp után a kopp.

szulák-andrea-tükör
Fotó: YouTube/TÜKÖR

Ennél a darabnál érezte először, itt nem elég, hogy ismert előadóművésznek mondhatja magát, hiszen a Kossuth-díjas kollegái folyamatosan zsűrizték a színpadon.

- Az első próbákon kimondatlanul ott volt a levegőben, hogy mit keres itt ez a táncdalénekesnő? Kulka Jani volt, aki nagyon sokat segített, belé lehetett, bele kellett kapaszkodni. Az első próbák után vissza is akartam adni a szerepet, de akkor azt mondta a rendező, hogy: "Figyelj, csináld végig, ha nem leszel jó, akkor azt mondjuk a premieren, hogy beteg vagy”.

Partnerei kételkedése egészen addig tartott, amíg el nem kezdett nekik énekelni. A második együtt töltött hét után már nyoma sem maradt az ellenségeskedésnek. Onnantól kezdve a színésznő is rájött, nem azzal kell foglalkoznia, hogy elfogadják-e, vagy sem, az előtte álló elvárásoknak kell maximálisan megfelelnie.

Szulák Andrea lánya

Szulák Andrea lánya, Rozina, ahogy nő, nemcsak egyre szebb, hanem az édesanyjára is egyre jobban hasonlít. Szulák Andrea szerint jobb ízlése van, mint neki, és nagyszerűen sminkel. 

Ezt is szeretjük