Szinetár Dórát kollégái is megszólták - Zsírleszívásra ment a sok bántás miatt
Szinetár Dóra az évek alatt megtanulta, hogy ne vegye magára a sok negatív kritikát.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinetár Dóra az ország egyik legnépszerűbb színésznője, a színpadon hosszú évek óta dívaként tündököl. 43 éves korára tökéletes összhangban van önmagával, minden megjelenésekor árad belőle a belső harmónia. Ez azonban nem volt mindig így, az önbizalomhoz vezető út sok bántó szóval volt kikövezve.

Gyermekkora óta a reflektorfényben él, ennek pedig megvannak az árnyoldalai: a színházi szakmában mindig is árgus szemekkel figyelték a külsejét.

Szinetár Dórát bántották alakja miatt

Szinetár Dóra soha nem hallott történeteket tárt fel a múltjából Lilu YouTube-csatornáján. Hihetetlen, mennyi kollégája és pályatársa piszkálta őt a súlya miatt, egészen pontosan azzal, hogy vastagnak tartották a lábait. A legtöbben pusztán építő jelleggel illették őt a kritikáikkal, azonban hiába a jóakarat, szavaik ugyanúgy fájdalmat okoztak. 

szinetár-dóra
Fotó: YouTube Liluland

- Kislány korom óta annyi embertől, olyan sokféleképpen kaptam meg azt a mondatot, hogy nekem vastag a lábam. Engem azért sose bántottak, hogy úristen, hogy néz ki a fejed. Más dolgokért nagyon sokat bántottak, de azt, ugye, nem lehet elfesteni - mondta a Makeup/Down című műsorban.

Hangsúlyozta, sosem azért kapta a negatív megjegyzéseket a hozzá közel állóktól, hogy fájdalmat okozzanak neki, ám az embereknek fogalmuk sem volt, hogy mekkora sebeket ejtettek a lelkén azok a bizonyos pokoli mondatok.

A cikk az ajánló után folytatódik

Tizenévesen az egyik legkedvesebb koreográfusa, Seregi László szólt be neki, amikor rövid szoknyát húzott. Miután végigmérte, azt kérdezte az ifjú színésznőtől:

Mi van, divat a vastag láb?

Nem ez volt az egyetlen atrocitás, ami a színházban érte. Az egyik kollégája azért kérte, hogy dobjon le pár kilót, mert túl nehéznek ítélte meg ahhoz, hogy a közös darabjukban a karjában cipelje őt.

A tévében sem kímélték. A 2013-as Nagy Duettben, ahol Dopeman oldalán tűnt fel, például nem engedték, hogy felvegye álmai szoknyáját, mondván, a kamera már alapból kövérít. Ezután könnyek között ment haza a felvételről egy nadrágért.

Éveken át küzdött azért, hogy megfeleljen. Amellett, hogy koplalt, minden hétköznap két és fél órákat edzett. Már szinte csont és bőr volt, de a lába így sem vékonyodott. Végül az alakformáló beavatkozás mellett döntött: elment zsírleszívásra, ahol kiderült, miért nem tudott fogyni a problémás területről.

Nem zsírszövetet találtak a combjaiban, hanem rengeteg vizet. Ezután jött rá, hogy a vizesedése lelki problémákra vezethető vissza. Azért nem tudott távozni a felesleges folyadék a szervezetéből, mert nem volt képes elengedni dolgokat.

Sokan példát vehetnek róla, hiszen rájött, búcsút kell intenie a megfelelési kényszernek. Felhagyott az önostorozással, és inkább olyan emberekkel vette körül magát, akik elfogadják őt. 

- Az az érdekes, hogy amint találkoztam egy olyan emberrel, aki tényleg elfogad olyannak amilyen vagyok, elkezdett kimenni a víz a lábamból. Már nem is hasonlít arra, ahogy akkor kinézett.

Színésznők sminkben és anélkül

A legtöbb színésznőt mindig tökéletes külsővel és pazar sminkkel látjuk a tévében és a színpadon. Azonban vannak, akik bátran megmutatják, hogy néznek ki festetlenül. Képes összeállításunkban olyan dívákat gyűjtöttünk össze, akik smink nélküli fotót posztoltak magukról.

Ezt is szeretjük