Szujó Zoltánt ezért rúgták ki a köztévétől: már bánja vállalhatatlan stílusát

Szujó Zoltán 2012-től 2019-ig volt az MTVA munkatársa, nem szépen búcsúzott a csatornától.

Szujó Zoltán és az MTVA
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Szujó Zoltán a Magyar Televízió gyakornokaként kezdte a pályafutását, de az RTL csapatában tett szert országos ismertségre. 2012-ben került vissza az MTVA-hoz, miután a csatorna megszerezte a Formula-1-közvetítések jogát.

Innen 2019-ben menesztették, a külvilágnak úgy tűnt, váratlanul. A tévés Kadarkai Endre műsorában mesélte el, mi volt az előzménye az elbocsátásnak, abba is belement, nem volt szép a búcsú.

Szujó Zoltán és az MTVA

2014-től rövid ideig ő volt a Telesport főszerkesztője, ezenkívül a közvetítések kitalálását, később azok kommentálását bízták rá. Megemlítette, volt három-négy olyan esztendője itt, amit csak "arany korszaknak nevez”, a jó évek után viszont fokozatosan érték olyan negatív hatások, amelyek végső szakításhoz vezettek.

szujó-2
Fotó: YouTube/Kadarkai Endre

- Elkezdtek eltünedezni a csapatból, a csapat környezetéből emberek, én ezt személyes támadásnak vettem, hiszen én voltam a felelős a Forma-1-es közvetítésekért. Nemtelen dolgokra hivatkozva ellehetetlenítettek embereket, felbontották a szerződésüket, elindult lefelé az egész - fejtette ki a Szavakon túl vendégeként.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Volt olyan, hogy nyílt levelet írtak a szerkesztőséggel a vezetőségnek az egyik kollégájuk menesztése után, amelyben közölték, a minőség rovására megy, ha tovább folytatódnak a az elbocsátások, ám nem érkezett reakció.

Mindezt tetézte a krónikus kimerültség, kiégés érzete, amelyeket éveken át figyelmen kívül hagyott. A feszültség pedig egy banális hiba miatt robbant ki belőle.

szujó-1
Fotó: YouTube/Kadarkai Endre

2019 tavaszán a spanyol nagydíjról közvetítettek, az edzések alatt a budapesti stúdióba egy ottani hiba miatt nem érkezett meg a hang. Emiatt a tévébe úgy került a felvétel, hogy a nézők semmit nem hallottak a kommentátorokból. Ez az egész végtelenül kellemetlenül érintette Szujót.

Kiderült, a problémát nem tudják megoldani, így azt kérték a csapattól, utazzanak haza. Szujó Zoltán másnap elindult, hogy bemenjen a budapesti stúdióba, de annyi feszültség gyűlt össze benne, hogy nem tudott kiszállni az autóból.

- Azt gondoltam, ez így nagyon nincs rendjén.

Ott elszakadt a cérna, és írtam egy SMS-t a főszerkesztőnek, hogy ez megengedhetetlen, én kiszállok.

Nem büszke rá, és már bánja, hogy annak az SMS-nek vállalhatatlan stílusa volt, káromkodásokkal teletűzdelve.

A vezetőség erre menesztette. Amikor bement a székházba beszélni velük, még akkor is olyan ideges volt, hogy kis túlzással a biztonsági őrök vezették ki az épületből, a falról még egy plakátot is leszakított mérgében kifele menet.

Nézd meg Szujó Zoltán feleségét!

Szujó Zoltán 22 éve alkot egy párt Adrienn-nel, akit a sydney-i olimpia évében, 2000-ben ismert meg, majd pár évvel később házasodtak össze. 

Szujó Zoltán ritka közös fotón feleségével: 22 éve ismerkedett meg Adrienn-nel

Szujó Zoltán több mint húsz évvel ezelőtt ismerte meg feleségét, akivel két lányuk született.

Elolvasom

Cover-fotó: RTL/Reggeli

Ezt is szeretjük