Az élő adásból tudta meg, hogy kirúgták - Szujó Zoltán mégis visszamenne a köztévéhez
Szujó Zoltán a DTK: Elviszlek magammal című műsorban mesélt arról, milyen feltételekkel menne vissza Forma-1-et közvetíteni.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Májusban nagy port kavart, ahogy a köztévé megvált Szujó Zoltántól. A Forma-1-es közvetítéseknek 18, a közmédiának pedig hét év után kellett búcsút intenie. A 42 éves sztár D. Tóth Kriszta DTK: Elviszlek magammal című műsorában, amely vasárnaponként, közvetlenül a NőComment! előtt látható 16:30-kor a Spektrum Home csatornán, arról is beszélt, ha az MTVA, amely jelenleg is birtokolja a Forma-1-es közvetítések jogait, visszahívná, mit válaszolna. 

Szujó Zoltán májusban a Spanyol Nagydíj pénteki szabadedzései alatt még a helyszínen, Barcelonában tartózkodott, de a szabadedzések alatt fellépő hanghiba miatt közvetítőtársával, Wéber Gáborral visszarepült Budapestre, hogy a stúdióból közvetítsék a szombati és vasárnapi eseményeket.

szujo-zoltan2
Fotó: MTI/Manek Attila

A következő nap 18 év után először azt kérte a csatorna vezetésétől, hogy a szabadedzést ne neki kelljen közvetítenie. Erre azt a választ kapta, hogy megoldják, de vasárnap már be sem kell mennie. 

- Volt 15-20 perc, amire nem vagyok büszke, amikor néhány sms és telefonhívás erejéig az indulat beszélt belőlem. Odahaza, már a kanapén ülve Mérei Anditól tudtam meg, hogy megköszönték a munkámat: élő adásban olvasta be. A válasz hamarabb megérkezett a televízió képernyőjén keresztül, mint a postafiókomba az üzenet. Az egy nehéz pillanat volt, de aztán szépen túl lettünk rajta, és most már talán jól vagyok - mesélte a műsorban. 

szujo-zoltan

D. Tóth Kriszta kíváncsi volt rá, ha az MTVA a történtek után visszahívná, hogy közvetítse a Forma-1-et, visszamenne-e. 

- Igen. Bizonyos változások esetén igen. Én javíthatatlan álmodozó és örök optimista vagyok. Szerintem muszáj, hogy javuljon a helyzet. Ahogy a közlekedési morál is, ezek a helyzetek is muszáj, hogy megszűnjenek, vagy az érzelmi intelligencia álljon az első helyen. Mondom ezt úgy, hogy biztos vagyok benne, én is követtem el hibákat, és nem úgy kommunikáltam bizonyos helyzetekben, ahogy azt illett volna - árulta el Szujó Zoltán.  

Csiszár Jenő ezért tűnt el a képernyőről

Csiszár Jenő, az egykori rádiós és televíziós műsorvezető a '90-es években vált ismertté a fiatalokkal foglalkozó Apukám világa című betelefonálós műsorával a Juventuson. 1999-ben a Heti Hetes című közéleti műsor első évadjának műsorvezetője volt, majd a TV2-höz, később a köztévéhez igazolt. A képernyőről az elmúlt években teljesen eltűnt. 

Ezt is szeretjük