11 év után kirúgták a magyar híradóst - Szívszorítóan búcsúzott a nézőktől

Jaksity Kata kirúgása után meghatóan búcsúzott az ATV-től.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ma délelőtt az ATV váratlanul bejelentette, hogy elbocsátják Jaksity Katát. A csatorna a döntést azzal indokolta, hogy a hírosztályán forrásátcsoportosítás miatt egy fővel csökkentik a híradós műsorvezetők létszámát

"Nagyon köszönjük Jaksity Kata munkáját. Nehéz döntést kellett meghoznunk, de racionalizálnunk kell a hírosztály költségvetését. Kábeltévéhez képest népes műsorvezetői létszámmal rendelkezünk. A televíziónézők tájékoztatása továbbra is zökkenőmentes és naprakész marad" - mondta Németh Szilárd, az ATV és az ATV Spirit vezérigazgatója a közleményben.

Azt is hozzátették, hogy az ATV és az ATV Spirit híradójában továbbra is láthatják a nézők Holló Márta, Török Réka, Nemes Anna, Simon András és Gajdos Tamás műsorvezetőket. 

A döntés azért is lepett meg mindenkit, mert Jaksity Kata kisebb megszakításokkal 11 éven keresztül erősítette az ATV csapatát, televíziós pályafutásának felét ennél a tévécsatornánál töltötte. Tegnap még vezette a híradót, a bejelentés előtt két órával arról posztolt, hogy munkahelyére a kislánya is elkísérte. 

A 46 éves tévés délután szívszorító szavakkal búcsúzott a nézőktől - ma este lesz utoljára látható az ATV híradójában. 

Jaksity Kata hálás szívvel zárja le az ATV-nél eltöltött időszakot, a csatornánál készített fajsúlyos műsoraiért kapott 2013-ban sajtódíjat. Azt, hogy hol és hogyan folytatja tovább, még nem tudja. 

Jaksity Kata tévés pályafutását a Magyar Televízió Híradójában kezdte gyakornokként. Egy év múlva, 1998-ban a TV3 Jövőnéző című műsorát vezette, innen hívták át a TV2-höz. 2001-től a Jó reggelt Magyarország! egyik műsorvezetője volt. 2003 és 2005 között a Magyar Televízió Kékfény című műsorát vezette. 2006-ban az Echo TV-hez igazolt. 2007-től az ATV-n vezette a Jam, a Jam Light és a Start című műsorokat. 2014-ben várandóssága miatt búcsúzott egy időre, 2017 januárjában tért vissza az ATV Híradójába. 

Ezt is szeretjük