Megérdemelten nyert a Sztarban Sztár győztese: "Örülök, hogy nem a nagyképű, hanem ő győzött!"
A Sztárban Sztár nyolcadik évadának fináléját Vavra Bence nyerte meg, a kommentelők szerint a lehető legigazságosabb döntés született.

sztárban-sztár-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2022. február 6-án nyolcadik alkalommal startolt el a TV2-n a Sztárban Sztár. Ismét 12 művész vetette alá magát a legkülönfélébb átalakulásoknak, hogy a végén kiderüljön, idén melyikük érdemelte ki a Magyarország legsokoldalúbb előadója címet.

A rendhagyó módon szombaton tartott döntőre négyen maradtak: az idei show finalistái Szekeres Adrien, Vavra Bence, Ember Márk és Marics Peti voltak. 

A Sztárban Sztár döntője

Az estét az egyetlen versenyben maradt női előadó kezdte: a 48 éves énekesnő a produkciója előtti kisfilmben elcsukló hangon árulta el, élete egyik legjobb döntése volt, hogy elvállalta a műsort, hiszen ezzel egy olyan arcát mutathatta meg a közönségnek, amelyet 1996 óta tartó pályafutása során még nem volt alkalma. 

- Van rólam egy kialakult kép, hogy egy visszafogott, csendes nő, aki egyébként énekel, gyerekeket nevel. Nagyon örülök annak, hogy bebizonyosodott az, hogy van több színem.

A fiatal Michael Jackson bőrébe bújt elsőnek: egy medleyt adott elő a The Jackson 5 korszakából, felcsendült az ABC és az I Want You Back is. A zsűri - aki ezúttal is értékelt, de nem osztott pontokat - Papp Szabi kivételével, aki a zsigeriséget hiányolta, imádta az énekesnő előadását. Lékai-Kiss Ramóna egyenesen a Sztárban Sztár királynőjévé koronázta szóban Szekeres Adrient.

Ember Márk volt az est második fellépője, ő Seal Kiss from a rose című dalával érkezett. A színpadkép kékbe borult, akárcsak az eredeti videóklipben, az ítészek szemébe pedig könnyeket csalt az érzelmes előadásmód. Lékai-Kiss Ramóna imádta minden pillanatát.

- Olyan jó volt látni vasárnapról vasárnapra, hogy kinyílsz. Most itt vagy nyitott könyvként, és egy szenzációs produkciót láttunk: Ember Márk fantasztikus színész, előadóművész és zenész - jellemezte a Thália Színház 29 éves színművészének egész szezonos teljesítményét.

Marics Peti után sem maradtak szárazon a szemek: rekedtes hangjához tökéletes választásnak bizonyult Charlie Az légy, aki vagy című szerzeménye, amelyet a VALMAR frontembere az édesanyjának ajánlott. A közönség és a zsűri is ovációval jutalmazta a produkciót, mind a négy döntéshozó állva tapsolt, Kiss Ramóna az asztalra is felmászott, hogy jelezze, mennyire tetszett neki a fiatal énekes előadása.

Az önálló fellépéseket Vavra Bence zárta: Sam Smith Oscar-díjjal jutalmazott dalát a Writing’s On The Wallt adta elő, amely a 2015-ös Spectre - A Fantom visszatér című James Bond-filmben csendült fel. A 2012-es X-Faktor felfedezettje felrobbantotta a stúdiót, Lékai-Kiss Ramóna nem tudott megszólalni, annyira elöntötték az érzelmek a produkció után.

- Úgy volt tökéletes, ahogy volt. Hibátlan volt. Azt néztem a kilenc hét alatt, hogy te olyan vagy nekem, mint a cimbalom: nézem azt a hangszert, és nem értem, hogy lehet rajta játszani, a te hangod is olyan, nem tudom felfogni, hogy van a fejedben, torkodban, hogy tudsz ezzel így bánni - fejtette ki a véleményét Makranczi Zalán.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mind a négy énekes kétszer állt színpadra, először egyéniben, majd egy másik híres művésszel kiegészülve: Szekeres Adrien Wolf Katival adta elő az énekesnő és Oroszlán Szonja közös, A Szív dala névre hallgató szerzeményét. Ember Márk Kiki bőrébe bújva dalolta el Vincze Lillával a Júlia nem akar a földön járnit.

Marics Peti Berkes Olivér volt Tóth Andi mellett, amikor elénekelték a Seven Seas című szerzeményt. Végül Vavra Bence mint Kökény Attila lépett a színpadra, Zsédával a Hello nevű romantikus balladát adták elő.

Vavra Bence lett a győztes

Miután az összes előadó túl volt a második átalakuláson, és a már korábbi versenyzők közös produkcióit is láthattuk - a fiúk a Fresh együttest, a lányok a Picasso Branch fiúbandát idézték meg a színpadon -, elérkezett a döntés pillanata. Az első körös szavazás során kiderült, Ember Márk végzett a negyedik helyen. 

Till Attila ezután újraindította a voksok leadását, a nézők utoljára választhatták ki, melyik előadó nyerje a versenyt, amíg Varga Viktor, Heincz Gábor Biga és DR BRS előadták a Koccintós című közös számot, ami a Pepe című új sorozat főcímdala lett.

Végül eljött a pillanat, amelyre mindenki várt, kiderült, ki nyerte az idei Sztárban Sztárt. Először a bronzérmes hirdették ki: ebben az évben sem tört meg az átok, ismételten nem női előadó állt az élen, Szekeres Adrien a dobogó harmadik fokán végzett. Így a két fiatal előadó között dőlt el a verseny: a győztes nem lett más, mint a 28 esztendős Vavra Bence, aki köszönőbeszédében megjegyezte, a show-ban való szereplés biztosan új löketet ad a karrierjének.

Ahogy az lenni szokott, a közösségi médiában az emberek rögtön kinyilvánították véleményüket a műsor kimeneteléről: noha a legtöbb kommentelő úgy vélekedett, a lehető legigazságosabb döntés született, sőt voltak, akik kifejezetten örültek, hogy nem Marics lett a győztes, akadtak páran olyanok is, akik szívesebben látták volna őt az élen. 

"Maricsnak kellett volna nyernie.... számomra te vagy a győztes"

"Jaj, igen győzött kamu, megbundázott, eltervezett forgatókönyvvel! (...) Tök mindegy, legyen boldog öt év múlva, úgyis elfelejtik, de Petiék csak még előrébb lesznek! Peti már most is előrébb tart, mint Bence" - spekulált valaki az Instagramon.

A két rajongótábor össze is csapott egymással, többen védelmükbe vették Vavra Bencét, páran úgy fogalmaztak, Vavra tehetségével aratott, míg Marics Peti inkább népes szavazótáborának köszönheti, hogy eljutott a döntőig.

"Emberek, nézzetek már magatokba! Mi az, hogy nem érdemelte meg? Tekintsünk kicsit vissza az előadásaiban, elénekelt egy operát! És én is nagyon szeretem Petit, de szerintem nem tud olyan jól utánozni, mint Bence, és akár mennyire is szeretem, Bencének szurkoltam, mert ő volt a legjobb"

"Gratulálok! Nagyon örülök, hogy Bence nyert, és nem az a nagyképű, tehetségtelen Marics!"

Természetesen a gratulációk is özönlöttek. Volt, aki kijelentette, ez a győzelem volt a leginkább megérdemelt a verseny első szezonja óta. Többen azt is megjegyezték, mennyire emberi volt Marics Peti reakciója, miután meghallotta, barátja lett az első.

"Gratulálok Vavra Bencének! Csoda volt! Ez a hang... És gratulálok Marics Petinek, nagyon emberi, nagyon szimpatikus és őszinte volt a reakciója. A mai  Charlie produkció fenomenális volt számomra és túl ezen is voltak kiváló alakításai."

"Ez a megérdemelt győzelem! Egyetlen rossz produkciót sem láthattunk tőle, a legjobbat hozta ki magából minden héten! Szép volt".

Lékai-Kiss Ramóna ruhája a Glamour-gálán

Lékai-Kiss Ramóna, mielőtt kihirdette volna az utolsó, az év színésznője kategória jelöltjeit a 2022-es Glamour-gálán, egy meglepő vallomást tett a közönségnek. Elárulta, az esemény előtt három napig nem evett, hogy az összeállítás passzoljon rá.

Cover-fotó: TV2/Sztárban Sztár 2022

Ezt is szeretjük