Sztankay István unokája már ilyen nagy - Anyák napjára állt kamerák elé
A néhai Sztankay István egy szem unokája, Frigyes már hatéves.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A néhai Sztankay István unokája, Sztankay Orsolya fia, Farkasházi Réka és Kárász Eszter lánya is segít az SOS Gyermekfalvakban élő gyerekeknek. 23 ezer gyerek nem élhet az anyukájával, nekik az anyák napja egészen mást jelent. Kampányt indít az SOS, hogy minden gyermek biztonságos otthonra találjon az országban.

A 2014 szeptemberében elhunyt Sztankay Istvánnak két gyermeke született. Második felesége, Kun Magda színésznő 1964-ben hozta világra Sztankay Ádámot, aki újságíróként és dramaturgként dolgozik, 1976-ban pedig életet adott Orsolyának, aki szülei hivatását választotta, emellett végzett idegenvezető és coach, családállítással is foglalkozik. 

sztankay-orsolya-istvan
Fotó: http://www.sztankayorsolya.hu

Sztankay Orsolya és Sztankay István nagyon szoros apa-lánya viszonyban voltak, a színművész még megtapasztalhatta azt is, milyen nagyapának lenni. Orsolya 2013 januárjában hozta világra kisfiát, Frigyest, akinek az édesapja Fillár István színész. 

sztankay-istvaán-unokaja
Fotó: SOS Gyermekfalvak

A kisfiú már hatéves, és részt vesz az SOS Gyermekfalvak most indított kampányában, aminek célja, hogy felhívja a figyelmet a szülők nélkül élő gyerekek helyzetére, és népszerűsítse a nevelőszülőséget. Az első kisfilmben anyák napja alkalmából híres emberek gyerekei csalnak könnyet a szemünkbe, ahogy felköszöntik édesanyjukat: Sztankay Orsolya fia, Frigyes, valamint Kárász Eszter és Farkasházi Réka lánya, Janka, illetve Rebeka. 

2017-ben közel 23 ezer gyerek élt állami gondoskodásban, 64%-uk nevelőszülőknél. Többségüket elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége miatt emelték ki a családból. Vajon milyen lehet kint állni ünneplő ruhában a szülők előtt anyák napján annak a gyereknek, aki nem élhet az anyukájával?

Bár 2014 óta jogszabályi változások nyomán minden gyermekvédelmi gondoskodásba került, 12 évesnél fiatalabb gyermeket nevelőszülőnél kell elhelyezni, ez egyelőre nem tud megvalósulni. Jelenleg 5600 nevelőszülő van az országban, de több százra lenne még szükség, hogy nagy intézmények helyett valóban családban nőhessenek fel a gyerekek. Az átalakulás előtt álló SOS épp bővíti nevelőszülői hálózatát, ezért várja nevelőszülők jelentkezését: www.sos.hu/neveloszulo.

Bodrogi Gyula unokája, Enikő

Bodrogi Gyulát egy szem fia, Ádám ajándékozta meg unokákkal, akik már tinédzserek: Bence 17, Enikő 14 éves. Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép tinédzser lett a 85 éves színművész lányunokája.

Ezt is szeretjük