Friss fotón Törőcsik Mari és színész unokája - Ritka, közös kép Mátéval
Törőcsik Mari és Maár Gyula unokája, Járai Máté közös fotón.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Törőcsik Mari nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából idén több évtizedes pályafutása során kimagasló szakmai hozzáértéssel és alázattal megformált alakításai, ikonikus filmfőszerepek és felejthetetlen színpadi figurák sorát felvonultató, kivételesen gazdag művészi életműve elismeréseként Kossuth Nagydíjat kapott. Ezzel ő az egyetlen, aki háromszoros Kossuth-díjas. Törőcsik Marival és az elismeréssel most az unokája, a színész Járai Máté posztolt egy közös fotót. 

Március 16-án, szombaton Orbán Viktor velemi otthonában adta át az elismerést a 83 éves színművésznek. 

A színészlegenda a pénteki parlamenti díjátadáson egészségi állapota miatt nem tudott jelen lenni, ezért a miniszterelnök személyesen vitte el neki a díjat a Kőszeg mellett található faluba. A látogatásról Orbán Viktor a Facebook-oldalán fotókat és videót is posztolt. 

Törőcsik Marival és a Kossuth-nagydíjjal most a színésznő unokája, Járai Máté posztolt egy közös fotót Velemből. A negyvenéves színész a hashtagekben többek közt azt írta: #marimama #marinagyanyám #balkézrőljöttunoka.

Járai Máté 1978 őszén született, édesanyja Maár Katalin, Maár Gyula idősebbik lánya. A neves rendező hat évvel korábban vette feleségül Törőcsik Marit. 1998-1999-ben a Veszprémi Petőfi Színháznál, 2005 és 2010 között a Szegedi Nemzeti Színháznál játszott, 2010-ben a Győri Nemzeti Színház tagja lett.

Járai Máté a 200 első randiban és A mi kis falunkban

Járai Máté feltűnt a Hacktion és az Egynyári kaland című sorozatokban és a Comedy Central Tömény történelem című műsorában. Sokaknak ismerős lehet a VIASAT3 tavaly ősszel debütált, 200 első randi című sorozatából, melyben a főszereplő Luca - Gáspár Kata - meleg barátját, Tolnai Bencét alakította.  A csatorna berendelte a második évadot is, idén tavasszal kezdenek forgatni. 

A sármos színész lassan két évtizede nős, mielőtt rábólintott a homoszexuális figura eljátszására, a felesége véleményét is kikérte. 

- 19 éve élek boldog házasságban. Megkérdeztem a feleségem, nem fogja-e zavarni, ha olyan nézett lesz a sorozat, hogy, ha bemegyünk egy étterembe, azt mondják: ott a meleg fiú a 200 első randiból. Azt válaszolta a feleségem: "Édesem, nem mindegy, hogy mitől és miért vagy ismert? Nem mindegy, hogy amúgy civilben hiszik-e rólad, hogy meleg vagy, vagy egy karakter miatt? Ha azonosítanak ezzel a szereppel, ám legyen!" Bence szerethető figura, büszkén vállalom, hogy ilyen is vagyok - mesélte tavaly ősszel a Borsnak

Külön öröm volt számára, hogy a napi sorozatban egyik fiatalkori idoljával, Pápai Erikával is dolgozhatott együtt, míg az RTL Klub sikerszériájában, A mi kis falunkban Udvaros Dorottyával került egy stábba. 

A harmadik évad új részeiben unszimpatikus politikusként kavar be Pajkaszeg polgármesterének, Füleki Károlynak - Csuja Imre.

jarai-mate-mi-kis falunk
Fotó: Facebook/Járai Máté

Járai Máté soha nem élt vissza híres felmenőivel, még akkor sem, amikor hetedszerre felvételizett a Színművészetire. Tehetségét így is elismerték, 2014-ben Jászai Mari-díjat kapott. Törőcsik Marit nagy büszkeséggel töltötte el, amikor először látta a színpadon unokáját a Kripli című darabban: szavai szerint "észbontó volt".

- Soha életemben nem jártam a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. Hétszer próbálkoztam, hétszer nem vettek fel. Ebből is látszik, hogy mennyire nem beszéltem arról, hogy ki is a nagymamám, hiszen Törőcsik Mari unokáját biztosan felveszik. De ezt nem tudták, ma mégis egy Jászai Mari-díjas színész vagyok, amit pont a Kripliért kaptam, és

az elsők között Mari mama gratulált hozzá, aki állva tapsolt a Thália Színházban, miután vége lett a darabnak.

Nagy este volt - mesélte a külsőre Ralph Fiennes brit színészre nagyon hasonlító színész 2016-ban, az M1 Család-barát című műsorában.

- Ilyen volt a lányom és a fiam is, hogy nem járhattam be az iskolába, nehogy megtudják, hogy én vagyok az anyjuk. Máté már régen a pályán volt, de sosem nyilatkozta le a nevemet, amíg én egyszer azt nem mondtam, hogy ő az unokám - mondta Törőcsik Mari a köztévé műsorában.

A Nemzet Színésznői fiatalon és ma

Törőcsik Mari 2000-ben lett a Nemzet Színésznője. Képes összeállításunkban rajta kívül is megnézheted, hogy mennyit változtak az elmúlt évtizedek során a többiek, akik szintén a kitüntető címet viselik.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük