Aradszky Lászlóra elképesztően hasonlít az unokája - Marcit a közönség is imádta

Aradszky László unokája is fellépett a Szenes Iván-emlékkoncerten.

aradszky-laszlo-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyolcadik alkalommal rendezték meg az elmúlt hétvégén Szenes Iván tiszteletére az ingyenes emlékkoncertet a Szenes Iván téren. Az est folyamán három generáció - Szenes Andor, Szenes Iván és Szenes Andrea - dalai csendültek fel olyan ismert előadók tolmácsolásában, mint Bodrogi Gyula, az Apostol együttes, Koós János, Dékány Sarolta, Zalatnay Cini, Kocsis Tibor, Vastag Tamás vagy Korda György és Balázs Klári.

A 2017 októberében váratlanul elhunyt Aradszky László is rendszeres fellépője volt a Szenes Iván-emlékkoncerteknek. Idén unokája, a 13 éves Aradszky Marci szórakoztatta a közönséget, aki nemcsak külsejét, de gesztusait és mozdulatait tekintve is nagyon hasonlít a néhai táncdalénekesre. 

Az énekes fia, dr. Aradszky Zsolt nem volt szereplős fajta, édesapja hiába lépett volna vele színpadra közösen, de az unokát nem kellett unszolni, Aradszky László középső unokája már egy éve énekes színésznek tanul, árulta el a család a Blikknek. A Nem csak a húszéveseké a világ című slágeren kívül egy másikat is előadott. Húgával, Olíviával lépett színpadra. 

- Egy éve tanulok énekes színésznek a Gór Nagy Mária Színitanodában, nagyon élvezem. Ha választhatnék, legszívesebben musicalszínész lennék, de még bármit hozhat az élet. Papa nagyon hiányzik, neki énekeltem az Édes Piroskám című dalát is, végig rá gondoltam közben. Nem izgultam, de hihetetlen élmény volt ennyi embernek énekelni - mesélte a fiú a lapnak. 

- Kivételes tehetség, gyönyörű énekhangja van, valamint ügyesen mozog a színpadon. Jó musicalalkat, ha kitartóan tanul, nagy reménység lehet belőle - dicsérte Marcit a Blikknek Gór Nagy Mária.

Az idei Szenes Iván-emlékkoncert azért is különleges volt, mert a már ismert slágerek mellett Bodrogi Gyula először énekelte az Állítsátok meg a földet című Szenes-költeményt, Balázs Klári és Korda György a Téged tőlem már nem vehetnek el című dallal új duettet találtak ki, Dékány Sarolta Koós Jánossal házasságuk mottójaként pedig előadta a Mi együtt sírunk, és együtt nevetünk című slágert. 

Idén a Szenes Iván Életműdíjat Zalatnay Sarolta kapta, akivel együtt több nemzetközi dalfesztivált nyertek, és olyan Szenes-slágereket vitt sikerre, mint a Tölcsért csinálok a kezemből, a Félteni kell vagy a Hosszú, forró nyár. Vastag Tamás Szenes Iván Művészeti díjat kapott a Szenes-slágerek hithű előadásáért.

Ezt is szeretjük