Sztankay István egy szem lánya is színésznő lett: Orsi különleges szépség
Képeken a magyar színészlegendák és színésznő lányaik.

sztankay-istvan-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mint minden szakmában, a színészeknél is akadnak utódok, akik semmiképpen nem szeretnék a szüleik foglalkozását követni, tudván azt, mennyi nehézséggel, buktatóval és teherrel jár - vagy éppen mindezek ellenére is belevágnak, a szülők mesterségét tovább viszik, tehetségüket pedig megpróbálják hasonlóképp kamatoztatni.

A 2014-ben elhunyt Jászai- és Kossuth-díjas Sztankay István lányát, Sztankay Orsolyát kezdetben a jogi pálya vonzotta, két és fél év alatt azonban rájött, hogy a színház az ő egyetlen útja.

Sztankay István lánya, Orsolya

Otthagyva az egyetemet elment az Új Színházba stúdiósnak, ezzel párhuzamosan pedig felvételizett a Színművészetire. Ugyan csak harmadszorra vették fel, végül teljesült az álma: 2002-ben megszerezte diplomáját. A színésznő azóta a Vígszínházban, a soproni, a pécsi és a zalaegerszegi teátrumban is játszott, a Jóban Rosszban sorozatban pedig Pongrácz Brigitta karakterét személyesítette meg.

Képes összeállításunkban megnézheted, kik azok a színésznők, akik úgy döntöttek, legendás szüleiket követve ők is a színi pályán igyekeznek helytállni.

Cover-fotó: MTI/Kollányi Péter

Ezt is szeretjük