Gálvölgyi János ritkán látott lányaival: a 72 éves színész büszke Dorkára és Eszterre
Gálvölgyi János büszke két felnőtt lányára, akik közül az egyik színházigazgató lett.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gálvölgyi János öt évtizede alkot egy párt feleségével, Judittal, a híres bűvész, Rodolfo lányával. Két lányuk született, Eszter 1973-ban, Dorka 1975-ben látta meg a napvilágot.

A 72 éves színész világéletében két lánygyermekre vágyott, ami meg is adatott neki. Az unokái fiúk, Eszter Simonnal, Dorka Ádámmal és Dániellel ajándékozta meg a szüleit. 

Gálvölgyi János lányai

- Mi egy igazi majomcsalád vagyunk, és bár a lányaim felnőttek, nehezen állom meg, nehezen viselem, hogy ne nyomhassak puszit a fejükre. Jó érzés, hogy van két tehetséges gyerekem, fantasztikus emberek - mondta a  Story magazinnak .

- Dorka kifejezetten jólelkű és segítőkész is. Sosem felejtem el, egy étteremben voltunk együtt, és néhány asztalnyira egy néni lefordult a székről, miközben a férje rendületlenül evett tovább… A lányom volt az egyetlen, aki felugrott, odarohant a nőhöz, és elkezdte pátyolgatni - mesélte a színész. 

A szőke hajú Gálvölgyi Dorka nem csak apja vonásait örökölte. Szerinte sok mindenben hasonlít a természetük, a hozzáállásuk is. Ha valamit a fejükbe vesznek, azt megvalósítják. Ha akadnak is köztük nézeteltérések, sosem kiabálnak egymással. 

- Annál sokkal jobban szeretem és tisztelem őt, semhogy felemeljem a hangom. Amióta az eszemet tudom, mindent megbeszélhetek vele, mindössze egyszer lázadtam fel ellene: negyvenéves koromban, amikor erősen tiltakozott, hogy színházigazgató legyek. Féltett, de végül elfogadta a döntésemet…

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Dorka a Hatszín Teátrum igazgatója, és egy házban él a szüleivel, és amikor kitört a világjárvány, rögtön mindegyikük belátta, hogy tartaniuk kell a két méter távolságot. Hetente egyszer elment a nővérével, Eszterrel a szülei listája alapján bevásárolni, és csak a távolságot betartva vagy telefonon beszéltek.  

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész szerint a világjárvány miatt vigyázni kell, de nem szabad az aggódásba beleőrülni. Hírek és tévéműsorok helyett ő például jó könyveket olvas. 

- Úgy gondolkodom, akinek az van megírva, hogy elviszi a koronavírus, az úgysem tud elbújni előle. A többiek viszont ne éljenek rettegésben, még ha nem is mozdulnak ki a házból - nyilatkozta a hetilapnak. 

Gálvölgyi János és felesége

Gálvölgyi János és felesége 1971-ben mondták ki a boldogító igent, amikor a színész 23 éves volt. A mai napig bolondul Juditért, nem is véletlen, hogy miért pont őt kereste meg Csézy azzal kapcsolatban, hogy szerepeljenek együtt a szerelmes klipjében.

Ezt is szeretjük