Erre még nem volt példa a Szombat Esti Lázban! Rendhagyó győztest avattak
A részletek
Rendhagyó győztese lett a 2014-es Szombat Esti Láznak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rendhagyó győztest avattak a 2014-es Szombat Esti Láz döntőjének végén: a műsor hazai történetében először nyert női sztár profi partnerével.

A nézők a legtöbb szavazatot Rezes Judit színésznő és Lehoczky György párosára küldték.

Heilig Gábor és Eszményi Viktória

Míg a Szombat Esti Láz idei hét adása felvételről ment, a zsűri pontozott és nem voltak kieső, addig a május 24-i döntőben a nézők sms-szavazatai döntötték el az élő adásban, ki nyeri meg az RTL Klub táncos szórakoztató műsorát. 

A sztár táncosok mindegyike összekapta magát az utolsó adásra, Heilig Gábor még egy vicces dalt is írt Südi Iringónak, melyben magát viccesen foxtrottynak nevezte a foxtrot táncstílus után. Iringó könnyei nem csak a dal előadása, de a revüjük után is eleredt, sőt, a feleség, Eszményi Viktória könnyei is kicsordultak. A zsűri egyhangúan megállapította, hogy a 64 éves zeneszerző tánctudása ugyan nem sokat fejlődött a műsor alatt, mégis csodálatos pár lett belőlük a parketten.

Eszményi Viktória férjével ellentétben sokat fejődött, a döntőben a jive alatt még a fejjel lefelé lógást is bevállalta Cseh-Szakál Tibor karjaiban. Az ítészek szerint végre felszabadult volt, javasolták neki, hogy a táncolást semmiképpen ne hagyja abba.

Heilig Gábor és Südi Iringó

Makranczi Zalán és Szinetár Dóra

A műsor kezdetén még kissé robotos mozgású Makranczi Zalán és Práger Kitty electric boogie-ja akkora sikert aratott, hogy a közönség nem csak a végén, de közben is sikoltozott, majd a szűnni nem akaró vastaps és a zsűri áradozása sem maradt el.

Szinetár Dóra és Angyal András step elemekkel dobták fel a keringőjüket, melyeket kivételesen a színésznő tanított meg a profi táncosnak egykori  tánctanárnője segítségével. Légiesen könnyed táncukkal lenyűgözték a zsűri tagjait, akik azt is értékelték, hogy a produkciók közben mindig élvezhetik Szinetár Dóra színészi képességeit is.

Szinetár Dóra és Angyal András

Máté Krisztina és Bárdos András

Máté Kriszta és Orosz Joci bollywoodja azzal indult, hogy a műsorvezető fekete, hosszú hajú híradósként jelentkezett be, majd mindenkit megdöbbentett azzal, hogy végre megmutatta a nőies oldalát, felszabadultan illetve kitűnő fej, kéz és csípőmozgással táncolt az indiai bulizenére. Csonka Pici szerint a tévés tánchoz való hozzáállása és a játékos kedve is sokat fejlődött, Keleti Andrea pedig azt mondta, reméli, a Szombat Esti Láz a döntővel nem ért véget a műsorvezető számára, hisz kiképezték táncpartnernek a férjét. 

Máté Kriszta bollywoodja

Bárdos András tánctudása is rengeteget fejlődött a műsor kezdete óta, így nem csoda hogy a híradós és Molnár Andi cha-cha-cháját ütemes tapssal kísérte a közönség. Csonka András szerint a híradós lezser volt, végre élvezte a táncot, az arcára volt írva a boldogság. Jáksó szerint a műsor kezdetén Bárdos kevés volt, mint csigaházon a kúpcserép, de a döntőben meg kellett állapítania, hogy sokkal jobban táncol, mint ő.

Bárdos András és Molnár Andi

Rezes Judit és Szabó Győző

Szabó Győző és Karcagi Dalma szenvedélyes rumbáját vastapssal díjazta a közönség. Esztergályos Cecília szerint egy szerelmi duettet láthattunk, melyben a koreográfia és mindkét táncoló fél kifogástalan volt, Kelet Andrea már nem is tudta őket külön nézni, olyan egységet alkottak, Jáksó Lászlótól pedig Szabó Győző megkapta a legnagyobb dicséretet: "Én ilyen férfi szeretnék lenni!".

Szabó Győző és Karcagi Dalma

Rezes Judit és Lehoczky Gyuri is vastapssal zárta táncukat, Keleti Andrea állva fejezte ki tetszését. Szerinte a színésznő és profi partnere mutatták a Szombat Esti Láz idei adása alatt a legösszeszokottabb páros képét, a döntőben táncolt jazzel pedig a műsor legszebb pillanatait okozták. Esztergályos Cecília szerint csodás modern balettet adtak elő, mintha egy testben egy lélek lettek volna.

Eszményi Viktória és Cseh-Szakál Tibor

A sztárpárok tegnap esti adásban még egy-egy közös tánccal is megajándékozták a nézőket: Eszményi Viktória és Heilig Gábor discót, Szinetár Dóra és Makranczi Zalán egy kortárs előadást, Máté Krisztina és Bárdos András tingli-tangót, Rezes Judit és Szabó Győző pedig gyertyafényes keringőt adott elő. A Szombat Esti Láz néző elsőként hallhattak egy exkluzív részletet is a Madách Színház csapatától a Mamma Mia című musicalből.

Makranczi Zalán és Práger Kitty

A nézők sms-szavazatai alapján Ördög Nóra végül a dobogósok nevét hirdette ki. A harmadik legtöbb szavazatot Szinetár Dóra és Angyal András kapta, a képzeletbeli dobogó második fokára Szabó Győző és Karcagi Dalma álhatott, a műsor 2014-es győztese pedig Rezes Judit és  Lehoczky György lett, így a hazai Szombat Esti Láz történelmében először avattak női gyertest.

Az első évadban Czene Attila és Bánhidi Petra, a másodban Csonka András és Keleti Andrea, a harmadikban Katus Attila és Molnár Andrea, a negyedikben pedig Vastag Csaba és Mármarosi Tünde győzött.

Fotó: RTL Klub/Halász Jácint

Ezt is szeretjük