Ők Szinetár Dóra legendás szülei: 50 éve élnek együtt boldogan
Szinetár Miklós és Hámori Ildikó szerelme a '70-es években kezdődött.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinetár Dóra a magyar színházi és filmes világ két ismert alakjának gyermeke: édesapja, Szinetár Miklós Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas filmrendező, a Magyar Operaház egykori főigazgatója, a Magyar Televízió egykori elnökhelyettese, édesanyja, Hámori Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő.

Nem csak munkásságuk kiemelkedő, szerelmüket sem lehet hétköznapinak nevezni: öt évtizeddel ezelőtt szerettek egymásba, és 2020. augusztus 5-én ünnepelték 47. házassági évfordulójukat.

Szinetár Miklós és Hámori Ildikó házassága

Lányuk megható sorokkal köszöntötte őket a jeles alkalomból. Az Instagram-oldalán jókívánságain kívül azt is megfogalmazta, mennyire hálás az életnek, hogy az ő gyermekük lehet.

A két művész kapcsolata a Színház- és Filmművészeti Egyetemen kezdődött a ’70-es években.

- Én akkor már nagyon fiatal tanár voltam, Ildikó pedig növendék, de nem az én osztályomba járt. Akkoriban rendeztem egy vizsgaelőadást, abban volt egy pici szerepe, amelyben folyton kacagnia kellett - mesélte a 88 éves rendező a Mokka interjújában.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az ifjú színésznő nevetése egyből rabul ejtette, míg Hámori Ildikó figyelmét későbbi férje hangja keltette fel. A filmes már két váláson is túl volt, amikor beleszeretett a nála 14 fiatalabb tehetségbe, ám a korkülönbség soha nem volt zavaró tényező köztük.

szinetár-dóra-szülei
Fotó: TV2/Mokka

Ugyan az ő házasságukban is voltak hullámvölgyek, a válás gondolata egy percig sem merült fel bennük.

- Ötven évet töltöttünk együtt, és azt kell mondanom, hogy a kilencven százalékát a legnagyobb harmóniában és örömben - vallotta be Szinetár Miklós.

- Ő egy olyan férfi, akire mindig lehet számítani, akiről tudom, hogy mindig mellettem van, és akiben még nem csalódtam - jellemezte férjét a 73 éves művésznő.

Szinetár Dóra kisfia

Szinetár Dóra legkisebb gyermeke, Benjamin is úgy nő, mint a gomba. A színésznő kisfiának személyisége messze meghaladja a korosztályát: folyékonyan beszél, ügyesen eljátszik egyedül, lekötik a mesekönyvek, és a legkedvesebb helye a házban a játék konyhája.

Ezt is szeretjük