Szilágyi Áron vívó nyerte a magyarok első érmét Tokióban: zsinórban a harmadik olimpiáján nyert
A vívó Tokióban is remekül szerepelt, ezzel a harmadik olimpiai aranyát szerezte meg.

GettyImages-1330368290
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Július 24-én, szombaton magyar idő szerint nem sokkal dél után kiderült, hogy Szilágyi Áron immár a harmadik olimpiai aranyérméért szállhat harcba, hiszen az elődöntő folyamán legyőzte a grúz ellenfelét, Sandro Bazadze-t és a döntős lett.

Az egyéni férfi kardvívás döntőjére két órával később került sor, a magyar olimpikon az olasz Luigi Samele ellen lépett pástra, és szoros küzdelemben aratott fantasztikus győzelmet 15:7-es eredménnyel, ezzel megszerezve Magyarország első aranyérmét a 2020-as tokiói ötkarikás játékokon.

Képeken Szilágyi Áron fantasztikus győzelme

A 31 éves Szilágyi Áron sorozatban harmadszor szerezte meg az olimpiai aranyérmet, hiszen 2012-ben Londonban és 2016-ban Rióban is ő állhatott a dobogó legfelső fokán. A Vasas SC sportolója kiváló teljesítményét többek között már a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével, a Magyar Érdemrend középkeresztjével és az év magyar sportolója kitüntetéssel is díjazták, emellett Budapest díszpolgára és jótékonysági nagykövet is. Az egy évvel elhalasztott 2020-as tokiói olimpián ő szerezte a magyar csapat első aranyérmét, képeken újra megnézheted a felejthetetlen pillanatokat. Szívből gratulálunk és további sok sikert kívánunk minden magyar sportolónak!

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük