Szente Vajk házassága emiatt ment tönkre Erdélyi Tímeával - Először beszélt róla
Szente Vajk csak most beszélt arról, miért ért véget a házassága Erdélyi Tímeával.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szente Vajk és Erdélyi Tímea tíz évvel ezelőtt szerettek egymásba. Eleinte távkapcsolatban éltek, mert más-más városhoz kötötte őket a színházi munkájuk, majd három év után, 2012 nyarán összeházasodtak. Templomi esküvőt is tartottak, egyikük sem gondolta volna, hogy házasságuk három év után zátonyra fut. Még nem váltak el hivatalosan, de tavaly nyáron beadták a válókeresetet, és várják, mikor írhatják alá a papírokat. 

Magánéletükről és arról, miért romlott meg a házasságuk, csak szűkszavúan nyilatkoztak. Erdélyi Tímea idén januárban Peller Mariann Utazás a lelked körül című műsorában szólalt meg, Szente Vajk pedig most először a Best magazinnak mondta el, szerinte miért futott zátonyra a házasságuk.  

A színész-rendező-műsorvezető bevallotta, mellette nem könnyű egy nőnek, mert a munkája rengeteg áldozatot követel, emellett zárkózott személyiségével sem könnyű együtt élni. 

Szente Vajk és Erdélyi Tímea 2012 őszén a DTKJ Show című műsorban.
Szente Vajk és Erdélyi Tímea 2012 őszén a DTKJ Show című műsorban.
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

- Ő sem egyszerű ember, végtelenül hektikus a természete. Én nagyon pozitívan állok az élethez, mindig azon agyalok, hogyan tudok még előrébb jutni. Nehéz volt számomra szembesülni azzal, amikor Tímea ebben nem volt partner.

Mint mindenkinek, neki is voltak nehéz időszakai, olyankor pedig sokszor hátat fordított nekem

- mesélte a 38 éves sztár.

Szente Vajk szerint mellette a gyönyörű színésznő összement, picit talán össze is nyomta őt, ezért Erdélyi Tímea olyan közegbe menekült, ahol nem Szente Vajk feleségének kellett lennie. Kapcsolatuk több vihart is megélt, a megfeneklésének pedig az volt az elsődleges oka, hogy miután összeházasodtak, szakmailag kétfelé kezdett menni az életük. Míg ő nemcsak színészként dolgozott, hanem évente hat-hét darabot írt és rendezett is, emellett tévéadásokat is felvett, felsége talán úgy érezte, kevésbé sikeres. 

Ilyenkor kettőzött erővel kellett volna figyelnem rá, amit nem tettem meg.

Megértem, hogy nehezen fogadta el. Talán nem kellett volna ennyire begurulnia az életem alá, erre én is képtelen lettem volna a helyében - vallotta be Szente Vajk. 

Szerinte hibát követtek el, amikor azt képzelték, a különbségeik miatt illenek egymáshoz, azok egy idő után áthidalhatatlan szakadékot képeztek közöttük. Közös céljaik sem voltak, és a házasság után nem volt téma közöttük a gyermekvállalás. A Madách Színház sztárja szerint talán azért, mert legbelül mindketten érezték, hogy ez a kapcsolat mégsem olyan, mint amilyennek kezdetben hitték. 

A nehézségek ellenére próbálták megmenteni a házasságukat - a színész-rendező szerint talán túl sokáig is -, de ebben az esetben is problémát okozott az, hogy hol az egyikük, hol a másikuk akarta jobban, és nem értettek egyet: Erdélyi Tímea szerint tiszta lappal kellett volna indulniuk, Szente Vajk viszont nem akart úgy tenni, mintha mi sem történt volna. 

Már látom, hogy az ember csak azért próbál megmenteni valamit, hogy elmondhassa magáról, legalább megtette.

Két évvel ezelőtt már a célegyenesre fordultunk, de néhány hónappal azután, hogy eldöntöttük, újrakezdjük, Tímea kisétált az életemből - árulta el Szente Vajk. 

Szente Vajk rendező a Madách Színházban 2019 márciusában bemutatott Liliomfi című romantikus, zenés komédia próbáján.
Szente Vajk rendező a Madách Színházban 2019 márciusában bemutatott Liliomfi című romantikus, zenés komédia próbáján.
Fotó: MTI/Kovács Attila

A megfeneklett kísérlet óta nem beszélnek, nem keresik egymást. Legutóbb a színházban futottak össze, és váltottak pár szót. 

- Már nem az a lány állt velem szemben, akit feleségül vettem, idegennek éreztem. Egyáltalán nem mozgatott meg, és talán ez a találkozás kellett ahhoz, hogy le tudjam zárni, ami közöttünk volt - mondta a Jászai-díjas színész.

Hozzátette, amióta a házassága tönkrement, nem járt senkivel, mert képtelen volt bárki felé nyitni, már az ismerkedéskor elkönyvelte, hogy nem fog tudni komoly kapcsolatot kialakítani.

A Barátok közt tinilányai egykor és most

A Barátok közt elmúlt 20 éve alatt sok tinédzser kezdte pályafutását az RTL Klub sorozatában. Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festenek most a sikerszéria egykori tinilányai.

Ezt is szeretjük