Szellő István 1997-ben még nem Erős Antóniával volt párban: ez a szőke nő volt a váltótársa

Szellő István 24 éve vezeti az RTL Klub Híradót, Erős Antóniával az első perctől nagy közöttük az összhang.

szello-istvan-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szellő István több mint harminc éve van képernyőn, az RTL Klub Híradójában pedig 1997. október 27. óta köszönti a nézőket. Bár Erős Antóniával már több mint húsz éve vezetik a hírműsort, eleinte nem vele volt párban. 

Már gyerekkorában belecsöppent a televíziózás világába, sokat bejárt édesanyjához, aki a Magyar Televízióban dolgozott a gyerekműsorok főszerkesztőségén, többek között ő készítette a Zsebtévét. El is határozta, hogy szeretne tévés vagy újságíró lenni - mesélte a Reggeliben.  

Szellő István 24 éve az RTL Klub Híradójában

A prágai Károly Egyetem nemzetközi újságíró szakán végzett, a nyári gyakorlatokat az MTI-nél, illetve a Magyar Rádió- és Televíziónál töltötte. Amikor 1989-ben kitört a bársonyos forradalom Csehszlovákiában, akkori ellenzékiekkel készített interjúkat, Alexander Dubčekkel, Václav Havellel, Jiří Menzel rendezővel. Ezt követően Chrudinák Alajos hívta a Magyar Televízió külpolitikai szerkesztőségébe gyakornoknak, amire nem lehetett nemet mondani. Olyan műsorok készítésében vett részt, mint a Tájak, városok, emberek, a Panoráma, a Szemtől szemben, az Új Világ vagy A Hét.

szello-istvan-1997
Fotó: RTL Klub

1997-ben felkeresték, dolgozna-e az induló kereskedelmi csatornának, az RTL Klubnak. Brüsszelbe ment próbafelvételre, kapott egy ajánlatot, amit elfogadott. Érdekes, hogy 24 évvel ezelőtt kezdetben még egyedül vezette hétköznap a Híradót, és egy csinos, szőke nő, Hlács Andrea volt a hétvégi váltótársa, az ő helyére érkezett néhány hónappal később Erős Antónia. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A Magyar Televízió Pécsi Körzeti Stúdiójából érkező Erős Antóniával az első percben megtalálták a közös hangot, azóta is harmonikus a munkaviszonyuk. 

- Nagyon ismerjük egymást, ő tudja, hogy én milyen vagyok: ha nem ittam kávét, akkor hisztizem, ha neki fölmegy a cukra, akkor békén kell kicsit hagyni - osztotta meg a nézőkkel az 54 éves sztár, aki azt is elárulta, hiába látszódik a híradós pult mögött csak deréktól fölfelé, ő nyáron is hosszúnadrágot visel minden adásban. 

szello-istvan-eros-antonia
Fotó: RTL Magyarország

- Ezt mindig betartottam a munkahelyen. Én soha nem vagyok rövidnadrágban. Nyáron sem! Szoktam járni benne, de a szerkesztőségben hosszúnadrágot viselek; az ember másképp viselkedik benne, más a tartása is.  

Az egyedüli, ami nyáron is hiányzik neki, az a külföldre utazás lehetősége, főleg, hogy középső fia, a 19 éves Ádám egy kaliforniai egyetemre kapott ösztöndíjat, a jövő héten utazik. 

- Négy évre kapta meg ezt az ösztöndíjat, az egyetemi csapatban fog játszani. A szállása olyan, mint egy ötcsillagos szálloda pálmafákkal, medencével. Nagyon büszke vagyok rá, nagyon sokat dolgozott ezért, hatéves kora óta versenyzik, a legjobbak között volt a ranglistán a korosztályában, egy nagyon nagy tehetség, de nagyon nehéz elengedni, különösen ebben a pandémiás időszakban. Ő mehet a vízumával, én most nem mehetek ki vele Amerikába. Elvileg karácsonyra jön haza. 

szello-istvan
Fotó: RTL Klub/Reggeli

Szellő István gyerekként, kilencéves korában a vívás szerelmese lett, junior magyar válogatott volt, és indult felnőtt-Világkupán is, de teniszezni is mindig szeretett. A Feminának elárulta, hogy mostanában egy új mozgásformával  kacérkodik. 

- Az ünnepi hosszú hétvégén vitorlázni fogunk és megünnepeljük a névnapomat is. Emellett még az ősz előtt szeretnék néhány napot tengerparton nyaralni. És muszáj lesz időt szakítanom a testmozgásra is: az utóbbi időben ugyanis – jórészt a COVID miatti lezárások következtében – elhanyagoltam a korábban rendszeres teniszezést is. Egyre többen próbálnak rábeszélni arra is, hogy próbáljam ki a jógát. Ádám fiam amerikai is edzésprogramjában is szerepel egyébként a rendszeres jóga – tette hozzá a sármos híradós.

Szellő István legidősebb fia

Az 54 éves tévés négy gyermek édesapja: András és Ádám után ikrei születtek, Manna és Alen. A híradós szerint, ha ránéz legidősebb fiára, mintha fiatalkori önmagát látná, csak a vérmérsékletük különbözik: bölcs és nyugodt fiatalember, sokszor ő nyugtatja meg az apját, ha az felbosszantotta magát.

Cover-fotó: RTL Magyarország

Ezt is szeretjük